Mainos

Jussi Halla-aho tunnustaa olevansa huolehtivainen isä: "Olen kauhuissani, jos en saa lapsia puhelimella kiinni"

0:15
Vapaalla Ripsan kanssa: Jussi Halla-Aho.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo avoimesti isyydestä Ripsa Koskinen-Papusen haastattelussa. Hän tunnustaa olevansa isänä hyvin huolehtivainen.

– Vanhempana suhtautuu aika ylivarovaisesti ja vainoharhaisesti lasten liikkumisiin. Olen kauhuissani siitä, missäköhän ne ovat, jos lapsia ei saa heti puhelimella kiinni, Halla-aho tunnustaa Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa.

Halla-aho huomauttaa, että lasten elinpiiri tuntuu kutistuneen niin Suomessa kuin maailmalla.

Siinä, missä hän itse sai lapsena liikkua vapaasti ja huolettomasti isolla alueella, nykyään tavoitettavuus on tärkeää ja liikutaan pienemmässä piirissä.

– Ihmiset jumittavat yhä enemmän kotona pienestä pitäen, Halla-aho pohtii.

– Eihän lapsia saanut ennen mistään kiinni, jos ne olivat kateissa.

"Hyvin monenlaisista oloista ihmisistä kasvaa normaaleja ihmisiä"

Halla-aho kertoo, että yrittää isänä olla toistamatta vanhempiensa virheitä, mutta toisaalta hän ymmärtää vanhempiaan nykyään paremmin kuin ennen isäksi tulemista.

– Yritän olla toistamatta kaikkia niitä virheitä, joita omat vanhemmat tekivät. Vanhempana alkaa ehkä saada ymmärrystä omiakin vanhempiaan kohtaan, kun huomaa, että asiat eivät aina mene niin kuin oppikirjassa.

Vaikka hän yrittää isänä parhaansa, siitä, ettei kaikki aina mene kuin oppikirjassa, myös huomaa, etteivät kaikki virheet ole niin vakavia.

– Jos ajattelee, millaisissa oloissa itse on kasvanut, ja monet ihmiset on lapsuutensa viettäneet, niin hyvin monenlaisista oloista ihmisistä kuitenkin kasvaa keskimäärin ihan normaaleja ihmisiä. Ihminen on aika kovaa tekoa.

Toimittaja Ripsa Koskinen-Papunen tapasi Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon tämän lapsuuden maisemissa Tampereella Vapaalla Ripsan kanssa -ohjelmassa. Koskinen-Papunen tapaa viikoittain esitettävässä ohjelmassa puolueiden puheenjohtajat.

Halla-aho pohtii muun muassa lasten kasvatusta ja lähiömenneisyyttään. Jakso esitetään lauantaina 23.2 MTV3-kanavalla klo 19.10.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja