Mainos

Jussi Halla-aho: Rikoksista tuomitut turvapaikanhakijat tulisi eristää – "Koko prosessi pitäisi keskittää paikkaan, josta he eivät pääse uhkaamaan suomalaisten turvallisuutta"

7:14

Jussi Halla-aho ehdottaa Suomeen Tanskan mallia, jossa rikoksista tuomitut turvapaikanhakijat sijoitetaan saarelle odottamaan karkotusta.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ehdottaa aamun Huomenta Suomi -ohjelmassa, että turvapaikanhakijat sijoitettaisiin odottamaan turvapaikkapäätöstä paikkaan, josta ei ole pääsyä muuhun yhteiskuntaan.

– Koko turvapaikkaprosessi pitäisi keskittää sellaiseen paikkaan, josta nämä ihmiset eivät pääse uhkaamaan suomalaisten turvallisuutta varsinkaan kielteisen päätöksen jälkeen, Halla-aho sanoo.

– Tanska on nyt ottamassa käyttöön linjaa, että rikoksista tuomitut turvapaikanhakijat, joita ei saada karkotettua välittömästi, sijoitetaan saarelle.

Tanskan mallista uutisoitiin viime viikolla. Tanskan hallitus esitti, että rikoksiin syyllistyneet karkotuspäätöksen saaneet sijoitettaisiin pienelle ja eristyneelle Lindholmin saarelle. 

Tanska tunnusti, että malli on YK:n ihmisoikeussopimuksen rajalla. Myös Halla-aho myöntää ongelman.

– Tässä mennään tietysti rajapinnalla, mutta näistä asioista on huomattavasti parempi vaikka jälkikäteen riidellä Euroopan tuomioistuimessa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja