Jussi Ahteen piti tavata Ilja Janitskin ensi maanantaina: "Äsken sain kuulla, että tätä kohtaamista ei tapahdukaan"

Entinen yhtiökumppani Jussi Ahde muistelee syöpään kuollutta Ilja Janitskinia Facebook-kirjoituksessaan.

Herjauskampanjoihin käytetyn MV-sivuston perustaja Ilja Janitskin on kuollut syöpään 42-vuotiaana. Asiasta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

Tieto Janitskinin kuolemasta oli tavoittanut perjantaina myös Jussi Ahteen, joka oli Janitskinin liikekumppani ja ystävä. Kaksikko viihtyi yhdessä etenkin 2000-luvun alkupuolella.

Ahde kirjoitti julkisessa Facebook-päivityksessään ottaneensa yhteyttä Janitskiniin vain muutamia päiviä sitten.

– Sain muutamia päiviä sitten intuition ottaa yhteyttä entiseen yhtiökumppaniini ja ystävääni Iljaan, ja sovittiin että menen käymään hänen luonaan maanantaina. Äsken sain kuulla, että tätä kohtaamista ei tapahdukaan, sillä Ilja on jatkanut matkaansa tästä todellisuudesta eteenpäin, Ahde kirjoitti.

Hänen mukaansa näkemyserot johtivat siihen, että kaksikko ajautui viime vuosina eri poluille.

Ahde kuitenkin muistelee, että Janitskin oli hänen tukenaan vuosituhannen alkuypuolella, kun hän itse eli vaikeita ja dramaattisia aikoja.

– Silloin kun iso osa "ystävistäni" kaikkosivat kuin tuhka tuuleen, seisoi Ilja rinnallani tukevana kuin tammi, valmiina tukemaan ja puolustamaan minua viimeiseen asti, ja se on jotain joka on tehnyt minuun lähtemättömän vaikutuksen ja jota en ikinä ole unohtanut eriävistä näkemyksistämme huolimatta, enkä sitä unohda koskaan, Ahde kirjoittaa.

– Voimaa, rakkautta ja ymmärrystä Iljan perheelle ja omaisille, hän toivotti vielä päivityksensä lopuksi.

Janitskin itse kertoi reilu viikko sitten Facebookissa hänen kuntonsa heikenneen ja lääkärin suositelleen saattohoitoa. Hän joutui sairaalaan hengitysvaikeuksien vuoksi. Iltalehden tietojen mukaan hän kuoli kotonaan.

Lue myös:

    Uusimmat