Mainos

Juristin epäillään kavaltaneen 1,6 miljoonaa asiakkaaltaan

Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi savonlinnalaista lakiasiaintoimiston pitäjää koskevan esitutkinnan.

Savonlinnalaisen lakiasiaintoimiston pitäjän epäillään kavaltaneen iäkkään asiakkaansa varoja noin 1,6 milj. euron arvosta. Lisäksi hän on laskuttanut palveluistaan noin miljoona euroa enemmän kuin asiakkaan kanssa tehty sopimus olisi edellyttänyt.

Esitutkinta on perustunut Kaakkois-Suomen veroviraston vuonna 2005 tekemään tutkintapyyntöön. Verottaja epäili lakiasiaintoimiston omistajaa mm. kirjanpitorikoksesta ja törkeästä veropetoksesta.

Useita eri rikosnimikkeitä

Esitutkinnan mukaan toimiston omistajan epäillään vuosien 1998 - 2005 aikana siirtäneen itselleen, lakiasiaintoimistolleen sekä lähipiirilleen savonlinnalaisen yksityishenkilön varoja tämän pankkitileiltä tilisiirtoina ja pankkivekseleinä.

Jo tutkinnan alkuvaiheessa päälinjaksi tuli epäilty törkeän kavallus. Muina tutkittavina rikosnimikkeinä ovat olleet mm. törkeä väärennös, luottamusaseman väärinkäyttö, törkeä veropetos ja kirjanpitorikos.

Epäilty on tehnyt tilisiirtoja noin 1 600 000 euron arvosta. Tämän lisäksi lakiasiaintoimisto on laskuttanut kyseistä asiakastaan yli 1 800 000 euron edestä, kun suoritetun erityistarkastuksen mukaan sopimuksen mukainen laskutus olisi ollut noin 760 000 euroa. Epäilty on käyttänyt varoja muun muassa kiinteistökauppojen rahoittamiseen.

Väärensi asiakkaan allekirjoituksia

Lakiasiantoimiston pitäjää epäillään myös väärennösrikoksista, jotka hän on saattanut tehdä kavalluksen peittelytarkoituksessa. Hän on laatinut asiakkaalle testamentin, jota epäillään muutetun allekirjoitusten jälkeen.

Lisäksi lakiasiaintoimiston pitäjän epäillään väärentäneen asiakkaansa nimen useaan laatimaansa asiakirjaan, joilla oli tarkoitus perustaa asiakkaan ja hänen edesmenneen miehensä nimeä kantava säätiö ja jonka asiamieheksi lakiasiantoimiston pitäjä olisi tullut.

Lakiasiaintoimiston pitäjä on ollut esitutkinnan aikana vangittuna, mutta on sittemmin vapautettu. Omaisuuden turvaamistoimia on tehty noin 3 milj. euron arvosta.

Esitutkinta-aineisto on siirtynyt syyteharkintaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.