Juotko alkoholia? Suosi näitä juomia!

Team Beachbody Club kertoo verkkosivuillaan, että silloin tällöin nautittava alkoholillinen juoma voi nostaa mielialaa ja vähentää stressiä. Aivan mitkä tahansa viinasekoitukset eivät tehtävään sovi. Lue lista juomista, joiden väitetään kohtuullisesti käytettyinä olevan jopa terveydelle hyväksi.

Punaviini

Väitetään, että viinin juojat ovat säännöllisesti alkoholia kuluttavista ryhmistä kaikkein terveimpiä. Puna- ja valkoviini kuitenkin eroavat toisistaan: punaviinissä sanotaan olevan paljon antioksidantteja. Valkoviinien rypäleet myös sisältävät enemmän sokeria, joka ei sovi hyvin yhteen alkoholin kanssa.

Toisaalta punaviinissä olevat sulfaatit soveltuvat monille ihmisille huonosti. Ne saattavat esimerkiksi aiheuttaa unettomuutta, joka mitätöi kaikki juoman hyvät vaikutukset.

Light-oluet

Ohrasta tehtävä olut on pohjimmiltaan aika terveellistä. Siinä on jonkin verran ravintosisältöä ja alhainen alkoholipitoisuus. Light-oluet sisältävät noin kolmanneksen vähemmän kaloreita kuin tavalliset oluet. Yhdessä pullossa on yleensä alle sata kaloria.

Toisaalta juomisen jättäminen yhteen tuoppiin voi olla vaikeaa. Light-oluen kuluttajat kantavat helposti kotiinsa 12 pullon mäyräkoiria ajatellen, että se on vain vettä – 1200 ylimääräistä kaloria pilaa kuitenkin kenen tahansa dieetin.

Stout-olut

Stout-olut on pintahiivaolut, jonka valmistuksessa käytettävä hiiva nousee käymisen aikana käymisastian pinnalle. Täten se poikkeaa pohjahiivaoluista, joita kutsutaan lagereiksi. Stout sisältää lagereita vähemmän kaloreita ja enemmän rautaa. Se voi sakeudellaan ja siirappisuudellaan tyydyttää janon yhtä hyvin kuin lagerit.

Toisaalta juoma voi aiheuttaa riippuvuutta. Kun et enää tyydy yhteen, kaloreita alkaa helposti kasaantua – ja suurin osa niistä tulee kuitenkin alkoholista.

Mikä tahansa "ylähyllyn" tuote

Halpoja alkoholijuomia ei tehdä korkealaatuisesti tislaten. Siksi niihin jää epäpuhtauksia ja maku, jonka takia niitä voi juoda lähinnä alkoholittomiin, usein runsaskalorisiin juomiin sekoitettuna. Ylähyllyltä ostettava kalliimpi juoma – oli se sitten bourbonia, vodkaa tai jopa rommia – on tarkoitettu käytettäväksi sellaisenaan tai veden kanssa.

Hitaasti nautiskelu takaa, ettei tule juoneeksi liikaa. On paljon parempi herkutella ajan kanssa laatuviskillä kuin litkiä kiireellä alas kamalia viinasekoituksia.

Toisaalta laadukkaampaan tavaraan kuluva rahamäärä saattaa johtaa stressiin, jota on pakko helpottaa lasillisella.

Vodkasooda

Vodka on kirkkaista alkoholeista puhtain. Sooda puolestaan koostuu enimmäkseen vedestä. Kun näiden kahden sekoitukseen lisää pari limettiä, lopputuloksena syntyy puhdas, virkistävä ja vähäkalorinen juoma.

Toisaalta näin puhtaan ja raikkaan juoman nauttimisesta voi olla vaikea pidättäytyä. Jos juo neljä lasillista vodkasoodaa, olisi yhtä hyvin voinut nauttia sen mansikkamargaritan, jonka alun perinkin halusi.

Lähde: Focusedonfitness.com

Kuvat: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat