Juontaja Kim Sainio paljasti Radio Rockilla sairastaneensa jo 14 vuotta MS-tautia – "Olen umpikyllästynyt näyttelemään jotain sellaista, mitä en ole"

Juontaja Kim Sainio kertoi torstaiaamuna suorassa radiolähetyksessä, että hänellä diagnosoitiin 14 vuotta sitten MS-tauti.

Radiojuontaja Kim Sainio pisti torstaiaamuna Radio Rockin Korporaatiossa pisteen 14 vuoden hiljaisuudelle ja kertoi kuulijoille suorassa lähetyksessä saaneensa diagnoosin MS-taudista vuonna 2006. 

– Tätähän ei tarvitsisi ihmisen tehdä, mutta koen välttämättömäksi sanoa tämän. Olen umpikyllästynyt näyttelemään jotain sellaista, mitä en ole. Näytelmä on nyt loppu siltä osalta, että aion tulla ensimmäistä kertaa julkisesti ulos, alusti Sainio.

– Vuodesta 2006 asti tämä on ollut mukana. Silloin todettiin minulla MS-tauti. 

Sainio kertoo juontajakollegojensa ja lähimpien työkavereidensa tienneen asiasta jo pitkään, mutta tahtoi kertoa asian nyt kuulijoillekin. Hän perusteli ratkaisuaan sillä, ettei tahdo kuulijoiden spekuloivan, mitä hänelle on mahtanut sattua. 

Esimerkiksi hän nosti vasemman jalkansa, joka ei ole osittain MS-taudin takia palautunut ennalleen sen jälkeen, kun Sainio oli moottoripyöräonnettomuudessa.

– Myös tämä MS-tauti pisti raajan väsyneeseen tilaan. En jaksa enää mennä pelkästään tämän moottoripyöräonnettomuuden taakse. Kaikki ei todellakaan johdu siitä.

MS-tauti on keskushermostollinen sairaus, johon ei ole parannuskeinoa. Taudin etenemistä voidaan kuitenkin hidastaa erilaisilla hoidoilla.

Sainio kertoi kesällä 2018 sekä somessa että radiossa joutuneensa moottoripyöräonnettomuuteen. Hän kertoi tuolloin Radio Rockilla, että moottoripyörä oli lähtenyt alta 60 kilometrin tuntivauhdissa.

– Pyörä lunastukseen, mutta ei mies kuitenkaan. Pahassa kunnossa, mutta hengissä, juontaja kommentoi tuolloin.

Lue myös:

    Uusimmat