Juomavillitys nosteessa – nyt etsitään Suomen mestaria!

Tampereella järjestetään lauantaina 9.11.2013 Smoothie-SM-kilpailut. Mestaruustason smoothieita pisteytetään mielenkiintoisten raaka-aineiden, esillepanon, maun, valmistusnopeuden sekä finaalissa myös show-meiningin mukaan.

Erilaisista terveyssmoothieista ja -pirtelöistä on noussut viime vuosina melkoista trendiruokaa. Nykypäivän kiireinen arki rajoittaa ihmisten mahdollisuuksia valmistaa itselleen ravinnerikkaita ruokia, joten monet ovat turvautuneet erilaisiin superfoodeihin ja niistä valmistettuihin smoothieihin. Ilmiö on kasvanut Suomessakin sen verran suureksi, että smoothien valmistamisesta voi kisailla nyt SM-tasolla. Smoothie-SM-kilpailut järjestetään tänä vuonna Tampereella lauantaina 9.11.

– Pirtelöt ja smoothiet ovvat loistava tapa saada ravinteita nopeasti ja helposti. Niihin voi upottaa terveellisiä raaka-aineita, jotka eivät itsessään maistu välttämättä kovin hyvälle. Netissä on paljon ryhmiä, joissa vaihdellaan keskenään näitä reseptejä. Ilmiön innoittamana päätimme sitten pistää pystyyn tällaisen kisan. Ensimmäistä kertaa järjestimme kisat I love me -messuilla viime vuonna, kertoo Smoothie-SM-kilpailujen vastaava tuottaja Christoffer Westerlund.

Smoothie-kilpailuun voi ilmoittautua kuka tahansa ja ilmoittautumisaikaa on 29.10 asti. Tämän jälkeen arvovaltainen tuomaristo arvioi kisaan lähetetyt reseptit ja valitsee yhdeksän mielenkiintoisinta mukaan karsintoihin.

– Tuomariston puheenjohtajana toimii ravintoasiantuntija Jaakko Halmetoja. Tuomaroimassa on myös viime vuoden voittaja Hanna Jormanainen ja toiseksi tullut Heikki Ruusunen, raakaruoka-asiantuntija Maria Lönnqvist ,entinen Salatut Elämät -näyttelijä ja innokas terveysmies Lari Laurikkala ja tamperelaisen The Salad Barin pyörittäjä Susanna Jussila. Sitten otamme vielä yleisöstä yhden yllätystuomarin mukaan, Westerlund kertoo.

Voittajasmoothie on maukas ja valmistetaan shown kera

Karsinnoissa 9 tuomariston valitsemaa kilpailijaa loihtii ensin smoothien sillä reseptillä, jolla he ovat ilmoittautuneet mukaan. Tuomarit maistelevat smoothiet sokkona ja arvioivat sen koostumusta, ulkonäköä, makua ja itse reseptiä.

– Finaali on sitten hieman Kokkisota-tyylinen. Eli siinä on pöytä, jossa on valtava määrä erilaisia raaka-aineita ja superfoodeja ja kilpailijoilla on minuutti aikaa poimia haluamansa tarvikkeet. Kilpailijat saavat tuoda mukanaan myös pari ennakkoon valitsemaansa raaka-ainetta jokerina. Finaalissa arvioidaan myös show-meininkiä, koska haluamme tähän hieman barista- ja baarimikkokilpailusta tuttua toimintaa.

Smoothie-SM-finaali käydään Tampereella Koskikeskuksen Keskusaukiolla lauantaina 9.11.2013 klo 10-17. Ohjelmassa on smoothie-taituroinnin lisäksi luentoja ja smoothie-maistatuksia. Lisätietoja Smoothie-SM-alkukarsinnoista, -semifinaalista ja -finaalistakilpailun sivuilta.

Petra Kiiski/MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja