Juoksumestari Mo Farahilta yllättävä avautuminen: haukkui legendaarisen Haile Gebreselassien julkisesti – "En vastaa seurauksista"

Moninkertainen arvokisavoittaja Mo Farah avautui julkisesti pettymyksestään etiopialaisen Haile Gebreselassien toimintaan. Farah ryöstettiin Gebreselassien omistamassa hotellissa.

Farah antoi palaa lehdistötilaisuudessa, jossa ennakoitiin sunnuntaina juostavaa Lontoon maratonia. Farah oli maaliskuussa majoittumassa Gebreselassien omistamassa hotellissa, kun hänen huoneestaan vietiin 2 500 punnan (noin 2 900 euron) edestä rahaa, kaksi puhelinta ja arvokello, jonka hän oli saanut vaimoltaan. Farah oli varkauden aikaan harjoittelemassa.

Farah oli tuohtunut, kun ei saanut hotellin henkilökunnalta mitään apua, ja avunpyynnöt Gebreselassien suuntaan olivat täysin hukkaan heitettyjä.

– Hän ei edes vastannut, vaikka se on hänen hotellinsa, Farah kummasteli.

Farah pommitti juoksulegendaa useilla soitoilla ja tekstiviesteillä, mutta kun vastausta ei tullut, kuppi meni nurin. Farah ilmoitti, että aikoo loata Gebreselassien maineen julkisesti. Hän luki yhden viesteistään ääneen lehdistötilaisuudessa.

– Haluan ilmoittaa, että olen pettynyt siihen, ettet ole auttanut millään tavalla varastettujen tavaroideni – etenkään kelloni löytämisessä. Olen yrittänyt ottaa sinuun yhteyttä monta kertaa. Tiedä, että en ole vastuussa sanoistani Lontoon lehdistötilaisuudessa ja siitä, millaisia seurauksia niillä on sinulle henkilökohtaisesti ja sinun bisneksillesi, Farah luki.

Gebreselassien agentti Jos Hermens ilmoitti, että Gebreselassie antaa aiheesta lausunnon myöhemmin. Hänen omistamansa hotelli Yaya Africa Athletics Village ei asiaa kommentoinut.

Sunnuntain Lontoon maratonista odotetaan Farahin ja maailmanennätysmies Eliud Kipchogen välistä kamppailua. Vuosi sitten Kipchoge voitti ja Farah oli kolmas.

Alla keskiviikon Tulosruutu:


Lue myös:

    Uusimmat