Juo tätä aamuisin: Polttaa rasvaa ja parantaa muistia

Tutkijoiden mukaan ihmisten ja erityisesti miesten kannattaisi vaihtaa perinteinen aamukahvi vihreään teehen.

Sveitsiläistutkijoiden mukaan vihreän tee ei ole hyödyksi pelkästään laihduttajille, vaan se parantaa myös muistia ja havaintokykyä. Vihreällä teellä on vaikutusta erityisesti miesten aivoihin.

– Vihreä tee voi auttaa aivotoimintaan liittyvien välittäjäaineiden, kuten dopamiinin tai adrenaliinin toimintaa. Se voi myös estää kognitiota heikentävien seniiliplakkien tallettumista aivoihin, sveitsiläistutkija Stefan Borgwardt toteaa arvostetussa eurooppalaisessa lääketieteen alan julkaisussa.

Aivotutkimuksissa havaittiin vihreän teen vaikuttavan suoraan ihmisen etuaivokuoren osaan, jota tarvitaan muun muassa ongelmanratkaisuun. Tutkijoiden mukaan vihreä tee on täynnä verisuonia laajentavia polyfenoleja, jotka nopeuttavat veren kulkua aivoihin.

Edistää myös rasvanpolttoa

Pennsylvanian yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan vihreällä teellä on myös rasvaa polttavia ominaisuuksia. Laihduttavan vaikutuksen takana on tutkijoiden mukaan vihreästä teestä löytyvä EGCG-ainesosa. Tämä ainesosa näyttäisi sekä vähentävän rasvan imeytymistä että parantavan kehon kykyä käyttää rasvaa. Jo muutama kuppi vihreää teetä päivässä voi auttaa painonhallinnassa.

Vihreällä teellä on todettu olevan myös muun muassa kolesterolia alentavia sekä immuunijärjestelmää parantavia vaikutuksia.

Tulevaisuuden Alzheimer-lääke?

Lääketieteellisessä Journal of Biological Chemistry -julkaisussa juuri julkaistun tutkimuksen mukaan vihreästä teestä ja punaviinistä löytyvä EGCG-ainesosa voi myös ehkäistä Alzheimerin tautia. Laboratoriotesteissä EGCG pystyi estämään beeta-amyloidien toiminnan, joilla tiedetään olevan yhteys Alzheimerin taudin puhkeamisessa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja