Junat kulkevat taas Saimaalla – Saimaan kanavan ratasilta on avattu kokonaan yön aikana tehtyjen korjaustöiden jälkeen

Tässä yleisimmät syyt junaliikenteen häiriöille 3:34
Yleisimpiä syitä junaliikenteen häiriöille.

Saimaan kanavan ratasilta on taas avattu kokonaan rautatieliikenteelle eilisiltana ja yön aikana tehtyjen korjaustöiden jälkeen, kertoo Väylävirasto. Sillan nopeusrajoitukseksi on asetettu 10 kilometriä tunnissa. Nopeusrajoitusta pidetään matalana seurantajakson ajan eli joitakin päiviä tai enimmillään viikkoja, Väylävirastosta kerrotaan.

–  Pidetään nyt sen aikaa, kun on lisäselvityksiä käynnissä. Yritetään mahdollisimman nopeasti saada se sinne normaaliin 30 kilometriin tunnissa, kertoo tekniikka- ja ympäristö -osaston johtaja Minna Torkkeli.

Sillan matalammasta nopeusrajoituksesta ei pitäisi Torkkelin mukaan koitua haittaa junien aikatauluille ainakaan matkustajien osalta.

–  Henkilöliikenteelle se ei ole kovin iso ongelma, se on niin lyhyt pätkä. Tavaraliikenteelle se on vähän haasteellisempi.

Sillan liikennettä rajoitettiin eilen, kun sen rakenteissa havaittiin huojuntaa. Ongelma huomattiin uuden ratasillan rakennustöiden yhteydessä.

Silta suljettiin kokonaan liikenteeltä iltapäivällä kello neljän aikoihin ja avattiin illalla osittain. Liikennettä rajoitettiin siten, että sillan yli päästettiin junia vain erikseen sovitusti. Tavarajunia ei päästetty yli ollenkaan.

Elinkaarensa lopussa oleva silta

Alun perin arvioitiin, että silta olisi saatu avattua kokonaan jo eilisillan aikana, mutta normaaliliikenne pääsi lopulta kulkemaan vasta yöllä.

–  Siellä tehtiin varmistustöitä, ettei sillalle tapahdu mitään. Raskaita toimenpiteitä tuollaisessa ajassa ei pysty tekemään, Torkkeli kertoo.

Tehtyjen varmistustöiden jälkeen huolta herättänyttä sillan liikettä ei enää ole havaittu.

Suljettu silta on vanha kanavasilta, joka alkaa olla elinkaarensa lopussa. Korvaavaa siltaa rakennetaan parhaillaan. Uuden sillan on määrä valmistua ensi vuoden lokakuussa.

Sillan sulkemisen vuoksi kahden junan reitistä korvattiin perjantaina iltapäivällä noin 15 kilometrin mittainen osuus busseilla.

Lue myös:

    Uusimmat