Junan alle jäänyt kolmivuotias uroskarhu lopetettiin Lieksassa – edellinen karhuonnettomuus Lieksassa vain muutama päivä sitten

Lieksassa lopetettiin tiistaina aamupäivällä karhu, joka oli loukkaantunut jäätyään junan töytäisemäksi. Poliisi kertoo, että juna oli osunut karhuun Lamminkylän tasoristeyksen lähistöllä aamulla puoli kahdeksan jälkeen.

Paikalle hälytettiin Lieksan suurriistavirka-apua jäljittämään karhua maastossa. Kun karhu löydettiin, sen todettiin loukkaantuneen töytäyksessä takapäästään. Karhu lopetettiin poliisin päätöksellä. Kyseessä oli vajaa kolme vuotta vanha uroskarhu, poliisi kertoo.

Juna törmäsi Lieksan Lamminkylällä karhuun myös viime viikonloppuna lauantaina. Tuolloin junan alle jäänyttä karhua ei tavoitettu. Suurriistavirka-avun arvion mukaan sen saamat vammat olivat pieniä.

Itä-Suomen poliisista ei lähdetty arvioimaan, olisiko kyseessä voinut olla sama karhu. Poliisin mukaan juna törmää karhuun harvoin.

– Harvinaista tämä on. Hirviä jää enemmän, karhuja silloin tällöin, Itä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta kerrottiin STT:lle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja