Julle sai 15 500 euron ökylaskun vakuuttamatta jääneestä moottoripyörästä – nyt jyrähtivät jo kansanedustajatkin: "Kohtuullisuus kaukana"

Videolla Harley-Davidsonin sähköprätkä.

Kolme kansanedustajaa on tehnyt kysymyksen Liikennevakuutuskeskuksen maksujen määräytymisen perusteista.

Asia liittyy porilaisen Julle Kallion Liikennevakuutuskeskukselta saamaan 15 500 euron maksuun. Kallio oli ostanut 30 vuotta vanhan moottoripyörän, mutta hän oli unohtanut ilmoittaa omistajanvaihdoksesta ja ottaa pyörälle vakuutuksen. 

Tämän seurauksena Kallio sai Liikennevakuutuskeskukselta jättimäisen laskun unohtuneesta liikennevakuutusmaksusta.

Maksua ei ole suostuttu kohtuullistamaan

Kallio kertoo, että häneltä vaaditaan 7748,08 euron vakuutusmaksua niiden 15 kuukauden ajalta, jolloin moottoripyörä oli ollut vakuuttamattomana. Lisäksi mukaan on lätkäisty vielä toiset 7748,08 euroa laiminlyöntimaksuna.

Tällöin kokonaissumma nousee noin 15 500 euroon. Kallion mukaan lasku on täysin kohtuuton, mutta pyyntöihin maksun kohtuullistamiseksi ole suostuttu. Turun hallinto-oikeus hylkäsi asiasta tehdyn valituksen.

Kansanedustajat jyrähtivät

Nyt kolme kansanedustajaa on havahtunut maksun suuruuteen. Kansanedustaja Matias Marttinen (kok.) kertoo tehneensä kysymyksen ministerille maksujen määräytymisen perusteista yhdessä kansanedustaja Petri Hurun (ps) ja Kalle Jokisen (kok.) kanssa.

Marttinen toteaa, että 15 500 euron maksussa on kohtuullisuus kaukana.

"Hyvä, että asia on huomioitu"

Kallio kertoo MTV Uutisille olevansa tyytyväinen, että kansanedustajat tarttuivat asiaan näkyvästi.

– Hyvät fiilikset tästä tuli. Hyvä että asia on huomioitu heidän osaltaan. Kyseessä on kansalaisia koskeva vääryys ja kansanedustajat puolustavat kansalaisten perusoikeuksia.

Kallio kertoo keskustelleensa pitkään aiheen tiimoilta puhelimitse kansanedustaja Marttisen kanssa viime maanantaina. Kallio uskoo, että kansanedustajien esittämä kirjallinen kysymys saattaa edesauttaa valitusluvan saamista korkeimmalta hallinto-oikeudelta.

Kallio kertoo saaneensa kannustavaa tukea kamppailussaan kohtuuttomaksi kokemastaan maksusta.

– Haluan myös painottaa, että kyse ei ole tässä siitä, että haluaisin päästä kuin koira veräjästä. Unohdus oli minun ja korvaus pitää maksaa, mutta se pitäisi olla kohtuullinen.


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja