Mainos

Eurovaalit lähestyvät: Etsi oma ehdokkaasi MTV Uutisten vaalikoneesta!

3:28
MTV Uutisten eurovaalikone on avattu.

Uudet edustajat Euroopan parlamenttiin valitaan 26. toukokuuta käytävissä vaaleissa. Ehdokasvalinnassa auttaa MTV Uutisten vaalikone!

Suomessa EU-vaaliehdokkaita on 269, heistä miehiä 163 ja naisia 106, mutta kutta kuka on juuri sinun ehdokkaasi? Ehdokkaisiin ja heidän mielipiteisiinsä voi nyt tutustua täyttämällä MTV Uutisten vaalikoneen.

– MTV Uutisten vaalikoneeseen on kolmen huippuasiantuntijan avulla valittu 25 väittämää, joissa täytyy ottaa kantaa EU:n nykyisyyteen ja tulevaisuuteen laajalla skaalalla. Olennaista on, että väittämissä on myös runsaasti Suomi-kytköksiä, olemmehan osa unionia, sanoo MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen.

Eurovaaleja varten laadittu vaalikone toimii samalla periaatteella kuin MTV Uutisten suosittu eduskuntavaalikone.   

– Sitä on helppo käyttää, mutta kiistämättä EU-asiat vaativat sekä ehdokkailta että äänestäjiltä enemmän taustatietoja kuin kotimaan asiat, Ahtiainen toteaa. 

Tee vaalikone tästä (juttu jatkuu vaalikoneen jälkeen):

Vaalikoneväittämien laatimisessa avustaneet kolme EU-asiantuntijaa ovat Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksen johtaja Juhana Aunesluoma, Ulkopoliittisen instituutin Euroopan Unioni -tutkimusohjelman ohjelmajohtaja Juha Jokela ja Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Antti Ronkainen.


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja