Eurovaalit lähestyvät: Etsi oma ehdokkaasi MTV Uutisten vaalikoneesta!

3:28
MTV Uutisten eurovaalikone on avattu.

Uudet edustajat Euroopan parlamenttiin valitaan 26. toukokuuta käytävissä vaaleissa. Ehdokasvalinnassa auttaa MTV Uutisten vaalikone!

Suomessa EU-vaaliehdokkaita on 269, heistä miehiä 163 ja naisia 106, mutta kutta kuka on juuri sinun ehdokkaasi? Ehdokkaisiin ja heidän mielipiteisiinsä voi nyt tutustua täyttämällä MTV Uutisten vaalikoneen.

– MTV Uutisten vaalikoneeseen on kolmen huippuasiantuntijan avulla valittu 25 väittämää, joissa täytyy ottaa kantaa EU:n nykyisyyteen ja tulevaisuuteen laajalla skaalalla. Olennaista on, että väittämissä on myös runsaasti Suomi-kytköksiä, olemmehan osa unionia, sanoo MTV Uutisten toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen.

Eurovaaleja varten laadittu vaalikone toimii samalla periaatteella kuin MTV Uutisten suosittu eduskuntavaalikone.   

– Sitä on helppo käyttää, mutta kiistämättä EU-asiat vaativat sekä ehdokkailta että äänestäjiltä enemmän taustatietoja kuin kotimaan asiat, Ahtiainen toteaa. 

Tee vaalikone tästä (juttu jatkuu vaalikoneen jälkeen):

Vaalikoneväittämien laatimisessa avustaneet kolme EU-asiantuntijaa ovat Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen keskuksen johtaja Juhana Aunesluoma, Ulkopoliittisen instituutin Euroopan Unioni -tutkimusohjelman ohjelmajohtaja Juha Jokela ja Helsingin yliopiston väitöskirjatutkija Antti Ronkainen.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja