Julkisten kokoontumisten kielto pysyy 13.5. asti – katso videolta, mitä muita hallituksen asettamia rajoituksia jatketaan

Hallitus kertoi linjauksista koronavirustilanteen hoitamiseksi –  Koulut suljetaan, Suomi valmistelee rajojensa sulkemista 6:28
Videolta näet, millaisia toimenpiteitä hallitus linjasi 16.3. hillitäkseen koronavirusepidemian leviämistä.

Hallitus on linjannut tänään neuvottelussaan, että sen 16. maaliskuuta antamia linjauksia ja toimintaohjeita koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi jatketaan 13. toukokuuta 2020 saakka, kertoo valtioneuvosto tiedotteessaan.

Hallitus linjasi 16. maaliskuuta muun muassa näitä toimenpiteitä:

– Julkiset kokoontumiset rajoitetaan kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

– Yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan. Olosuhteet vastaavat karanteenia.

– Suljetaan valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset.

– Lähiopetuksen sijaan suositellaan vaihtoehtoisia opetustapoja, kuten etäopiskelua ja itsenäistä opiskelua.

Koulujen ja päiväkotien normaali lähiopetus ei siis ala ennen toukokuun 13. päivää.

Myös yli 70-vuotiaiden karanteenia vastaavat olosuhteet jatkuvat.

Lue myös:

    Uusimmat