Mainos

Julianne Moore Antti Jokisen uuden elokuvan tähti

Nelinkertainen Oscar-ehdokas Julianne Moore esittää naispääosaa Antti J. Jokisen Suomessa kuvattavassa elokuvassa Nicholas North. Parhaan naispääosan Oscar-ehdokkuudet Moore sai elokuvista Jutun loppu ja Kaukana taivaasta.

Nicholas North on satuelokuva hyvän ja pahan taistelusta sekä miehen ja naisen kasvutarina.

Antti J. Jokinen tunnetaan arvostettuna musiikkivideoiden ohjaajana. Hän on tehnyt videoita muun muassa Celine Dionille, Anastacialle ja Nightwishille. Paraikaa Jokinen viimeistelee Hollywoodissa ensimmäistä pitkää elokuvaansa The Resident, jossa pääosaa esittää Hilary Swank. Trilleri tulee ensi-iltaan vuonna 2010.

Nicholas North kuvataan Lapissa ja Rovaniemeltä on vuokrattu maa-alue, jonne rakennetaan studiotilat.

Satufantasian pääkuvaajana toimii Oscar-palkittu Guillermo Navarro, joka on kuvannut muun muassa elokuvat Pan's Labyrinth ja Jackie Brown. Navarro on pestattu kuvaamaan myös Hobitti-elokuvat.

Elokuvan alkuperäisidea on Jokisen, joka on kypsytellyt aihetta jo viitisen vuotta. Käsikirjoituksesta vastaavat Jokisen lisäksi Matthew B. Wilder.

- Elokuvan visuaaliseen maailmaan ja henkilöhahmoihin tulee vaikutteita Akseli Gallen-Kallelan Kaleva-kuvituksista. Mitään suoraa tarinaa Kalevalasta ei ole tarkoitus tehdä, vaikka hahmoina nähdäänkin Väinämöinen ja Louhi, kertoi Jokinen elokuvahankkeen tiedotustilaisuudessa.

- En halua myöskään luoda spektaakkelimaista vyörytystä, vaan roolihahmojen toimivuus ja tunnepohja ovat tärkeitä. Elokuvan pitää koskettaa ja tarjota samaistumismahdollisuuksia sekä oikeaa sisältöä pelkän räiskimisen tai erikoistehosteiden sijaan, Jokinen korostaa.

Kuvaukset alkavat ensi keväänä, ja ensi-iltansa Nicholas North saa jouluna 2011.

Elokuvan budjetti on noin 16 miljoonaa euroa, joka on suurimpia mitä Suomessa on kuvattu. Jokisen mukaan rahoitus on jo varmistunut.

(MTV3)

Katso Pekka Niemiahon juttu

Antti Jokinen kertoo uudesta elokuvastaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.