Jukka Toivakka huokaisee helpotuksesta: "Väkivaltarikos, se on kova asia, varsinkin kun en ole siihen syyllistynyt"

Itä-Suomen hovioikeus on hylännyt jääkiekkoseura Mikkelin Jukurien puheenjohtajan ja Jääkiekkoliiton hallituksen varapuheenjohtajan Jukka Toivakan syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Tuomio liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jäi kuitenkin voimaan.

– Tunnelmat ovat tietenkin hyvät. Olen tyytyväinen, että hovioikeus näki asian oikealla tavalla, Toivakka kertoi STT:lle puhelimitse.

Toivakka sai marraskuun alussa Etelä-Savon käräjäoikeudessa kahdeksan kuukauden ehdollisen vankeustuomion virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Mikkelin keskustassa joulukuussa 2018. Toivakka tuohtui sakottamisaikeesta, meni autoonsa ja peruutti päästäkseen lähtemään toisen auton takaa. Valvoja koki, että hänen oli pakko väistää autoa, ettei olisi jäänyt sen kolhaisemaksi.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tulkinnasta poiketen, ettei Toivakan tarkoituksena ollut uhata pysäköinninvalvojaa väkivallalla tämän virkatoimen vuoksi, ja päätyi hylkäämään syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

– Tämä on ollut tietysti aika rankkaa aikaa. Raskas tuomio, väkivaltarikos, se on kova asia, varsinkin kun ei ole siihen syyllistynyt, Toivakka kuvasi.

Toivakalle määrätty kahdeksan kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus lieveni 50 päiväsakkoon, joka on hänen tuloillaan 14  900 euroa. Toivakka kertoi tyytyvänsä hovin tuomioon.

– Sakot maksetaan, Toivakka sanoi.

Jukurit kertoi, että Toivakka jatkaa Jukurit HC Oy:n hallituksen puheenjohtajana ja seuran toimitusjohtajana.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja