Jukka Jalosen MM-pelipäivään tuli näyttävä käänne – helikopterikyyditys, upea tunnustus ja miekka käteen: "On kyllä todella hieno"

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen joutui kiirehtimään, jotta hän ehtii Suomen ja Itävallan lauantaiseen iltapäiväotteluun mukaan. Jalosen päivä sisälsi komean käänteen, kun hänet nimitettiin Jyväskylän yliopiston kunniatohtoriksi. Mukaan tarttui myös näyttävä muistoesine.

Jalonen matkasi aamupäivällä Jyväskylään, missä hän osallistui nimeämisseremoniaan.

– Hieno tilaisuus kaiken kaikkiaan. En ole koskaan päässyt tuollaiseen mukaan. Siellä oli yli 100 maisteria, reilu kymmenen tohtoria ja kaikki palkittiin. Menihän siinä oma aikansa, mutta todella hieno ja arvokas tilaisuus, Jalonen kommentoi kokemusta jälkikäteen.

VIDEO: Jukka Jalonen sai kunniatohtorin arvonimen Jyväskylässä kesken MM-kotikisojen – "Aika kova juttu"

Nimeämisen jälkeen Jalonen hyppäsi helikopterin kyytiin, jotta hän ehtii paikalle Suomen iltapäivän Itävalta-otteluun.

Jalosta muistettiin myös Tampereen Nokia Arenalla, ensimmäisen erän viimeisellä mainoskatkolla. Hallin valotaululle heijastettiin kuva, missä viitattiin Jalosen tuoreeseen kunnianosoitukseen.

Piakkoin yleisöstä alkoi kuulua Jukka, Jukka -huutoja.

– Kyllä siinä kylmät väreet menivät. Se oli todella hieno hetki. Mahtavaa, että yleisö oli hienosti mukana, Jalonen fiilisteli ja kiitteli.

Reissusta mukaan lähti myös näyttävä muistoesine, tohtorille myönnetty miekka.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Ylen ikoninen toimittaja Jussi Saarinen tiedusteli Jaloselta, että joko hän on miettinyt miekalle sijoituspaikan – muun muassa kolmen MM- ja yhden olympiakullan rinnalle.

– Ei ole tullut hirveästi mietittyä vielä. Miekka on kyllä todella hieno, se täytyy myöntää. Eiköhän sille joku paikka löydy jostain! Jalonen hymyili.

Lue myös:

    Uusimmat