Jukka Jalonen on jo valinnut ensimmäisen MM-leiriryhmänsä – avaa odotuksiaan NHL-pelaajien määrästä

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen historialliseen olympiakultaan valmentanut Jukka Jalonen lupaa tällä hetkellä kaikkien pelaajien olevan samalla viivalla, kun hän pian aloittaa MM-kotikisoissa mestaruutta tavoittelevan joukkueen kokoamisen.

Näin esimerkiksi KHL:n SKA Pietarissa huhtikuun 2. päivänä konferenssifinaalit TsSKA Moskovaa vastaan aloittavat olympiavoittajat Mikko Lehtonen ja Leo Komarov ovat Jalosen papereissa samassa asemassa kuin kaikki muutkin pelaajat.

– Seuraan tällä hetkellä ja jatkossa kaikkia niitä pelaajia, jotka pelaavat hyvin. En ole ollut kumpaankaan yhteydessä, Jalonen sanoi maanantaina Tampereella Jääkiekkojournalistit ry:n seminaarissa.

Jalonen on jo valinnut ensimmäisen leiriryhmän, mutta nimet eivät ole vielä julkisia eivätkä muutkaan yksityiskohdat.

– Valtaosa pelaajista oli mukana olympialaisissa, Jalonen myönsi.

Jalonen ei odota NHL:stä pelaajaryntäystä

Valintaprosessi on tunnetusti monisyinen. Tärkeää on Jalosen mukaan saada luottamus toimimaan pelaajien ja valmennusjohdon välillä.

– Soitin tässä muutamalle ensikertalaiselle pelaajalle valinnasta ensimmäiseen leiriryhmään. Sellaiset puhelut ovat aina miellyttäviä. Sitten ovat ne tilanteet, kun vaikka Ruotsin turnauksen jälkeen pitää soittaa MM-joukkueeseen valitsematta jääneille, Jalonen vertasi.

Kuinka paljon ja keitä pelaajia pitää odottaa esimerkiksi NHL:stä ensimmäisen pudotuspelikierroksen jälkeen putoavista joukkueista?

– Missään tapauksessa siinä vaiheessa ei oteta kuutta pelaajaa, vaan esimerkiksi yksi pakki ja yksi hyökkääjä. NHL:stä en muutenkaan odota mitään suurta ryntäystä pelaajia, Jalonen sanoi.

Sveitsissä pelaava Valtteri Filppula on voittanut Stanley Cupin sekä olympiakultaa. Jos hänet valittaisiin joukkueeseen ja Suomi voittaisi MM-kultaa, tulisi hänestä ensimmäinen suomalainen jäsen kolmen kullan kerhoon.

– En kiinnitä huomiota valinnoissa tällaisiin mahdollisiin saavutuksiin. Jos pelaa hyvin, voi olla joukkueessa, Jalonen muotoili.

Entä vaikuttaako valinnoissa se, onko pelaaja pitänyt kauan taukoa viimeisen sarjaottelun jälkeen?

– Ei vaikuta. Pelaamme kymmenen maaottelua ennen MM-kisoja, ja siinä ajassa saadaan pelaajat kyllä kuntoon, Jalonen vakuutti.

"Vastustajan vaihtumisella ei merkitystä"

Suomi pelaa ennen MM-kisoja kaksi ottelua Tanskassa sekä kohtaa Norjan kaksi kertaa huhtikuussa Joensuussa ja Kuopiossa. Niiden jälkeen on Tshekin ja Ruotsin turnaukset.

Yksi Suomen MM-vastustajista vaihtui, kun Valko-Venäjä suljettiin pois ja Itävalta tulee tilalle.

– Jonkin vastustajan vaihtumisella ei ole meille merkitystä, Jalonen tiivisti.

Onko olympiakultaa juhlinut Suomi nyt entistä suurempi suosikki, kun Venäjäkin jää pois?

– Kanada ja Yhdysvallat voivat saada kovatasoiset NHL-joukkueet mukaan, Jalonen kuittasi kysymyksen.

Miesten MM-kisat pelataan toukokuussa Tampereella ja Helsingissä.

Lue myös:

    Uusimmat