Jukka Jaloselta lupaavaa tekstiä Leijonien MM-kotikisojen NHL-vahvistuksista – "Olen aistinut sen"

Jääkiekossa nyt alkava kevät pitää sisällään melkoisen herkkupalan: MM-kotikisat Tampereella ja Helsingissä. Suomi lähtee turnaukseen huikeasta tilanteesta: alla on tuore olympiavoitto, mikä nostattaa entisestään huumaa. Mutta miten Suomen joukkue rakentuu? Nähdäänkö joukkueessa NHL-apuja? Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen otti aiheeseen kantaa Tulosruudun viikon vieraana.

Leijonat pelaa tulevissa kotikisoissa Tampereella, uudella Nokia Areenalla. Loppuunmyydyn kotiyleisön eteen on astelemassa radanluja miehistö.

Ilman sen suurempia yllätyksiä ja takaiskuja Suomen joukkueen runko rakentuu helmikuun olympialaisissa nähdystä nipusta. Alla on erittäin positiivinen kokemus, sillä Suomi nappasi historian ensimmäisen olympiakultansa Pekingistä.

Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan Suomen maajoukkueen johto käy nyt keskusteluja niiden KHL:ssä pelanneiden pelaajien kanssa, jotka olivat mukana olympialaisissa, ja jotka eivät tällä hetkellä pelaa missään seurajoukkueessa muuttuneen maailmantilanteen takia.

Sen jälkeen kysymykset kääntyvät NHL:n suuntaan.

– Kun kävimme syksyllä Jere Lehtisen (Leijonien GM) kanssa morjestamassa ja tapaamassa NHL-pelaajia, puhuimme silloin pääsääntöisesti olympialaisista. Sivusimme kuitenkin myös omaa kotikisatapahtumaamme. Kyllä jo silloin näki, että se kiinnostaa pelaajia. MM-kotiturnaus on kuitenkin harvinainen juttu. Jos pelaaja on nyt 25-vuotias ja ajattelee, että seuraavat kotikisat ovat maksimissaan noin kymmenen vuoden päästä, se sauma ei välttämättä enää toteudu toista kertaa, Jalonen pohtii Tulosruudun viikon vieraana.

Uskotko, että NHL-pelaajia tulee joukkueeseen?

– Kyllä mä uskon, että tulee, Jalonen vastaa.

– Tietenkin nyt ei voi tietää, että ovatko pelaajat terveenä. Voihan se olla, että joku pelaa jonkun vamman kanssa ja se selviää sitten loppumetreillä. Mutta kyllä mä olen aistinut sen ja olemme Jeren kanssa puhuneet siitä, että siellä on kiinnostusta olemassa niiden pelaajien osalta, jotka eivät pudotuspeleihin pääse.

Jalosen mukaan oma haastava kysymys liittyy siihen, että miten Leijonat toimii niiden pelaajien kohdalla, jotka voisivat vapautua joukkueen käyttöön NHL:n ensimmäiseltä pudotuspelikierrokselta.

– Voimmeko jättää paikkoja auki, jätetäänkö ollenkaan vai miten toimitaan? Näitä kysymyksiä meidän pitää puntaroida, koska MM-kisat ovat jo käynnissä, kun NHL:n ensimmäinen kierros on päättymässä.

– Uskoisin, että jokunen NHL-pelaaja nähdään kisoissa, Jalonen väläyttelee.

Lisää Jalosen ajatuksia tulevasta MM-kotiturnauksesta, omasta tulevaisuudestaan ja muun muassa Jokereista jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat