Jukka Haapalainen avoimena TTK-tuomareiden edellisviikon linjasta: "Meillä oli selkeä putoajakandidaatti"

Jukka Haapalainen avoimena TTK-tuomareiden linjasta 5:42
Jukka Haapalainen avoimena TTK-tuomareiden linjasta

Jukka Haapalaisen mukaan Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmassa yhä mukana olevilta urheilijoilta on syytä odottaa viimeisissä lähetyksissä paljon. 

Tanssii Tähtien Kanssa  -ohjelman semifinalistit ovat selvillä alkuviikon yllätyskäänteiden jälkeen. Maanantaina näyttelijä Jarkko Niemi  ilmoitti vetäytyvänsä kisasta terveydellisistä syistä, sillä lääkäri määräsi Niemen samana päivänä ainakin viikon mittaiseen liikuntakieltoon. Niemen tähtiopettajana toimi Kia Lehmuskoski.

Näin ollen kisaan palaavat sunnuntaina pudonneet räppäri Yeboyah  ja hänen tähtiopettajansa Valtteri Palin.

TTK-tuomariston puheenjohtaja Jukka Haapalainen  kertoi MTV Uutisille sunnuntaina suoran lähetyksen päätteeksi olleensa tuolloin jokseenkin pettynyt siihen, että Yeboyah lähetettiin kotimatkalle.

– Tuomaripisteethän osoittavat sen, että meillä oli selkeä putoajakandidaatti, vaikka me ei koskaan se edellä mennäkään, että kenet saisimme täältä putoamaan. Mutta meille oli aivan päivänselvää se, että halusimme tehdä selkeän järjestyksen pisteissämme, ja se tuli selkeästi esiin, Haapalainen kommentoi. 

– Se on se, mitä meiltä on pyydetty ja mitä meiltä oikeastaan vaaditaan myös, se on meidän tehtävämme. Ja se täytyy pystyä perustellusti tekemään. 

Haapalaisen mukaan hän olisi tuolloin suonut sen, että Yeboyah ja Palin olisivat jääneet yhteispisteiden perusteella kisaan. 

– Mutta pelin henki on se, että myöskin yleisö saa sanoa sanottavansa, ja silloin tulos on täysin oikea, Haapalainen kommentoi tuohon aikaan, kun tiedossa ei vielä ollut se, että Yeboyah ja Palin tulevat palaamaan kisaan Niemen vetäytymisen myötä. 

Lähetyksessä viidesta parista vähiten tuomaripisteitä saivat Niemi ja Lehmuskoski.

Tulevana sunnuntaina koittavassa semifinaalissa Haapalainen odottaa näkevänsä "todella kovilla panoksilla valmistetun jakson". Haapalainen alleviivaa kuluvan kauden tasoa, joka hänen mukaansa on yhä historiallisen tasainen. 

Haapalainen hämmästelee myös Pernilla Böckermanin  ja Anssi Heikkilän  varmaa suorittamista: pari on saanut kolmessa edellisessä lähetyksessä tuomaristolta kymppirivin. 

– En ainakaan muista, että kukaan pareista olisi saanut kolmessa peräkkäisessä jaksossa täyttä kymppiriviä. Ja se on Pernillan kohdalla toteutunut. Hänen kehityksensä on ollut niin nousujohteista, että sitä aina vaan hämmästelee, miten hän kerää joka kerta itsensä ja pystyy aina vaan parempaan ja parempaan suoritukseen. Se on jännittävää nähdä sitten, että pystyykö se jatkumaan. 

Böckermanin tavoin Haapalaisen mukaan myös muissa kisassa yhä mukana olevissa urheilijoissa, lumilautailija Matti Suur-Hamarissa  sekä kilpa-autoilija Emma Kimiläisessä  näkyy samankaltaisilla tavoilla huippu-urheiluarjen tausta sekä kokemuspohja. 

– Mennään kaikesta läpi ja pystyy suuren paineen alla suoriutumaan kaikesta, mitä pyydetään. 

Yllä olevalla videolla Jukka Haapalainen kertoo, miten raskas rupeama TTK-pareilla on edessään kahden tanssin viikolla ja millaiset vinkit hän tanssijoille lähettää.

Tanssii Tähtien Kanssa sunnuntaisin klo 19.30 MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla.
Tanssikupla MTV Katsomossa klo 18 maanantaisin ja perjantaisin. 

Lue myös:

    Uusimmat