Juice Leskisen rankka lapsuus: Julma isäpuoli piinasi

Juice Leskisen veli kertoo tänään julkaistavassa elämäkerrassa veljesten elämästä väkivaltaisen isäpuolen hallitsemassa lapsuuskodissa.

Tänään torstaina ilmestyneessä elämäkerrassa Risainen elämä (Siltala) avataan laulaja-lauluntekijä Juice Leskisen menestysvuosien lisäksi hänen lapsuus- ja nuoruusaikaansa Juankoskella. Antti Heikkisen kirjoittamassa kirjassa kerrotaan rankasta nuoruudesta, johon isän kuoleman jälkeen kuului väkivaltainen ja juoppo isäpuoli.

– Olihan Juicen elämässä paljon traagista, kuten rankka lapsuus, läheisten kuolemat ja alkoholismi. Kaikki kirjassa esiin tulevat asiat ovat kuitenkin sellaisia, joista hän on itsekin kertonut. Hänhän kirjoitti aina hyvin suoraa elämästään, Heikkinen kertoi MTV.fin haastattelussa.

Jussi ”Juice” Leskisen isä Pauli Leskinen kuoli pojan ollessa vasta 11-vuotias. Aikaisemmin perheestä olivat kuolleet myös kolme sisarusta, ja jäljelle olivat jääneet vain Juice ja hänen kahdeksan vuotta nuorempi veljensä Arvo.

Äiti Eini meni myöhemmin uusiin naimisiin Pauli Kuikan kanssa, jonka kanssa Juice ei tunnetusti tullut hyvin toimeen. Kuikka tunnettiin pitkän linjan juoppona ja tappelijana tunnettu mies, josta kyläläiset yrittivät varoitella Einiä. Kirjan mukaan mies jahtasi juoppohulluuskohtauksissaan jopa perhettään leipäveitsen kanssa ja uhkaili selvinkin päin tappaa heidät.

– Kuikan taloon tulo oli Jussille vielä pahempaa kuin isän kuolema, se sattui hänen kohdallaan keskelle pahinta murrosikää. – – Aikuisena kysyin äidiltä monta kertaa, että minkä ihmeen takia piti ottaa sellainen mies kuin Kuikka. Äiti vastasi, jotta ei siihen aikaan voinut olla nuori leski yksin, Arvo Leskinen kertoo kirjassa.

– Jälkikäteen kun on ajatellut, niin olihan Kuikka nimenomaan Jussille ihan hirveän julma. Kun telkkarista tuli joku hyvä ohjelma, sillä oli tapana huutaa äiti ja minut katsomaan, mutta ei Jussia, hän jatkaa.

Arvo myöntää kirjassa, että tunsi olonsa vielä turvattomammaksi ja yksinäisemmäksi, kun Juice muutti pois kotoa opiskelemaan Tampereelle.

– Yhtenä jouluna – – Kuikka kävi äitiin kiinni ja minä menin väliin. Kuikka kaatu ja löi päänsä johonkin, me paettiin äidin kanssa yläkertaan, ja seuraavana päivänä Kuikka alko väittää, että minä oisin lyöny häntä silitysraudalla päähän, hän muistelee.

Kirjan mukaan Juicen ja isäpuolen välit eivät lämmenneet koskaan, eikä Juice antanut miehelle anteeksi tämän tekemisiä ja sanomisia.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja