Juhlapöydän kuningatar -kisan voittajaresepti: Omenankukkien aikaan

Tällä kakulla tuli voitto Juhlapöydän kuningatar -kisassa 2013. Kakku oli luomupuutarhuriksi valmistuneen juhlapöydässä ja sopi aiheeltaan hyvin juhlien kahvipöytään. Kakun on tehnyt Hannele Saukko.

Pohja:

6 kananmunaa

2 dl sokeria

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vaahtoon varovasti käännellen.

Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 30-40 min. Anna jäähtyä hetken aikaa ja kumoa.

Täyte:

1 prk Flora vispiä

1 prk Flora vanillaa

n. 4 dl marjoja (mansikkaa, mustikkaa)

2-3 dl turkkilaista jugurttia

sokeria ja vaniljasokeria

4 liivatelehteä

2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vispi ja vanilla. Soseuta marjat ja lisää vaahtoon. Lisää myös jugurtti.

Makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla. Kuumenna vesi kiehuvaksi, nosta pois liedeltä. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata ne kuumaan veteen.

Kostuttamiseen:

n. 3 dl sitruunalimsaa

Ohjeet:

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Laita ensimmäinen kerros vuokaan, kostuta ja levitä puolet täytteestä päälle.

Laita sitten toinen kerros, kostuta ja täytä. Kostuta myös viimeinen kerros ja peitä kelmulla. Anna täytteen hyytyä jääkaapissa vähintään muutama tunti.

Sokerikreemi:

100g margariinia

½ pkt tomusokeria

(vettä)

Pehmennä margariini vatkaimella ja lisää joukkoon tomusokeri. Vatkaa hetken aikaa ja lisää vettä niin että seos on helppo levittää.

Päällä:

Sokerimassan ja marsipaanin sekoitusta.

Koristeet sokerimassaa ja koristeena sokerihelmiä.

Omenankukkamuottia minulla ei ollut, joten terälehdet on tehty yksitellen vaniljatankoputkilon korkkia muottina käyttäen ja sitten marsipaanityövälineitä apuna käyttäen ohennettu. Omenapuun oksaa varten värjäsin sokerimassan kaakaolla. Pintaan voi sihdata vielä tomusokeria.

Resepti: Hannele Saukko

Lue myös:

    Uusimmat