Juhlapöydän kuningatar -kisan perintöprinsessa: Suklainen kerroskakku

Juhlapöydän kuningatar -kisassa toiseksi sijoittui suklainen kerroskakku. Kakussa yhdistyvät herkullisen mehevä suklaakakku ja raikas minttuinen täyte. Kakun teki Emma Tampereelta.

Suklainen kerroskakku n. 20 henkilölle

Suklaakakku:

500 g margariinia
4,5 dl sokeria
6 kananmunaa
9 dl vehnäjauhoja
7 rkl kaakaojauhetta
4 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3,5 dl maitoa

Täyte:

2 levyä (260g) valkosuklaata
5 dl vispikermaa
500g maitorahkaa
1 tl vaniljasokeria
1 pussi (140g) Pätkis-suklaata
7 liivatetta

Suklaakreemi:

200 g leivontamargariinia
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl tomusokeria
3 rkl vettä

Kuorrute:

750 g ruskeaa sokerimassaa tai suklaasokerimassaa

Pikeeri:

1 rkl kananmunan valkuaista
tomusokeria

Koristeet:

valkoista sokerimassaa
helmenvärisiä nonparelleja
valkoista satiininauhaa (tai valkoista sokerimassaa)

Kokoamiseen:

halkaisijaltaan 10 cm kakkupahvi
halkaisijaltaan 15 cm kakkupahvi
pillejä

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele halkaisijaltaan 10 cm, 15 cm ja 20 cm kokoiset kakkuvuoat ja vuoraa vuoat leivinpaperilla. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi ja lisää kananmunat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Sekoita joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja huoneenlämpöistä maitoa. Kaada taikina vuokiin siten, että pienin kakku jää muita matalammaksi. Tee taikinaan kuoppa, jotta kakut kohoavat tasaisesti ja paista noin 1 tunti kunnes kakkuihin työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakkujen jäähtyä 5 minuuttia vuoassa ja kumoa kakut sitten ritilälle jäähtymään.

2. Sulata valkosuklaa ja laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Rouhi Pätkis-suklaa ja sekoita rahka, vaniljasokeri ja Pätkis-rouhe keskenään. Vaahdota kerma erillisessä kulhossa. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota liivatteet veteen. Kaada jäähtynyt suklaa rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan matalalla nopeudella sähkövatkaimella vatkaten. Lisää liivateliemi samoin ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Kääntele kermavaahto rahkaseoksen joukkoon.

3. Leikkaa jäähtyneet kakut kolmeen kerrokseen. Täytä kakut vuokiinsa ja laita kakut hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Kun kakut ovat hyytyneet, siirrä isoin kakku tarjoilualustalle ja pienemmät kakut kakkupahvien päälle.

4. Vatkaa kaikki kreemin ainekset huoneenlämpöisinä keskenään sähkövatkaimella. Levitä ohut kerros kreemiä tasaisesti kakkujen pintaan. Kuorruta kakut yksitellen sokerimassalla. Kauli massa ohueksi levyksi ja nosta kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita pinta ja leikkaa ylimääräinen massa terävällä veitsellä pois.

5. Valmista pikeeri lisäämällä kananmunan valkuaiseen tomusokeria kunnes koostumus on sopiva koristelua varten. Kokoa kakku painamalla muutamia pillejä isoimman kakun keskiosaan ja leikkaa pillit kakun korkuisiksi. Levitä ohut kerros pikeeriä kakun keskiosan päälle ja nosta seuraava kakku kakkupahveineen alimman kerroksen päälle. Laita myös seuraavaan kerrokseen pillejä ja pikeeriä ja nosta viimeinen kerros paikalleen.

6. Kiinnitä satiininauha tai sokerimassanauha kakkukerrosten ympärille muutamalla tipalla pikeeriä ja pursota pieniä pisteitä nauhojen yläpuolelle. Muotoile sokerimassasta kukkia ja kiinnitä pikeerillä nonparelleja kukkien keskustoihin. Kiinnitä kukat pikeerillä kakkuun. Sokerimassakoristeet on hyvä tehdä muutama päivä etukäteen, jotta ne ehtivät kovettua.

Resepti: Emma Iivanainen.

Lue myös:

    Uusimmat