Juhannussuunnitelmat auki? Lähde ilmaiselle lomalle!

Kodinvaihtoloma on edullinen vaihtoehto tarkan budjetin matkailijalle. Vielä ennättää vaikka kaukomaille juhannuksen viettoon.

Suomalaisen yöttömän yön eksotiikka kiinnostaa matkailijoita ympäri maailman. Jos Suomen suven juhlinta on käynyt itselle jo hyvin tutuksi ja muutaman päivän vapaat haluaisi käyttää matkusteluun ulkomailla, on kodinvaihtoloma varteenotettava vaihtoehto. Vaihtamalla kotia matkaaja pääsee tutustumaan paikalliseen kulttuuriin turistilomaa paremmin ja mikä parasta – säästää samalla pitkän pennin hotellikuluissa.

Kodinvaihdon juju piilee siinä, että ihan tavalliselta itselle tuntuva koti saattaa olla jonkun toisen matkaajan unelmien täyttymys. Suomessa syrjäinen sijainti ja autenttisen kodikas tunnelma ovat kodinvaihdossa valttikortteja, etenkin kesällä. Jos sattuu omistamaan loma-asunnon veden äärellä, on vaihtokodin saaminen ulkomailta vieläkin helpompaa, sillä mökkimaisemiin löytyy innokkaita vierailijoita.

Jokainen kodinvaihto on ainutlaatuinen elämys. Kodinvaihdon ajatus rakentuu osapuolten väliseen luottamukseen, yhteisymmärrykseen ja hyväntahtoisuuteen. Riskit vältetään hyvällä organisoimisella ja runsaalla kanssakäymisellä jo ennen kotien vaihtamista.

Kohdevaihtoehtoja on huikea määrä, haikaili sitten vuoristomaisemiin tai merenrantakohteisiin. Suurkaupungin humussa asuva japanilainen perhe saattaisi esimerkiksi olla hyvinkin potentiaalinen kodinvaihtajakumppani, mikäli tarjolla olisi suomalainen koti idyllisissä maisemissa.

Ennen kodinvaihtoa

– Listaa kohteita, joihin haluaisit matkustaa. Mieti milloin haluaisit matkustaa ja kuinka kauan olla perillä.

– Ole avoimin mielin kun etsit vaihtoehtoja. Älä epäröi lisätä listaasi paikkoja joita et ole etukäteen tarkemmin ajatellut. Jos et tee liian tarkkaa rajanvetoa unelmalomastasi, löydät todennäköisemmin itsellesi mieluisan vaihtoehdon.

– Kodinvaihdosta sopiminen ottaa oman aikansa joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

– Markkinoi kodinvaihtajille oman kotisi parhaita puolia. Mieti mitkä seikat tekevät asuinpaikastasi eksoottisen kohteen?

– Sovi huolellisesti kaikista kotiisi liittyvistä seikoista. Vaadi myös vastapuolelta perehtymistä sovittuihin käytäntöihin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja