Mainos

Juhannus sulkee kauppoja ja muuttaa julkisen liikenteen aikatauluja

Kaupat, pankit ja Alkon myymälät palvelevat tänään normaaliin tapaan. Liikenteessä on jo jonkin verran muutoksia.

Juhannuksen pyhät vaikuttavat kauppojen, pankkien ja postien aukioloaikoihin sekä julkisen liikenteen aikatauluihin.

Tänään kaupat ovat avoinna normaaliin tapaan. Perjantaina juhannusaattona myymälät ovat avoinna kello 7-13. Lauantaina kaupat ovat kiinni, ja sunnuntaina jälleen avoinna

kello 12-21. Haja-asutusalueiden myymälöiden aukioloaikoja ei ole rajoitettu.

Alkon myymälät palvelevat tänään normaalisti kello 20 saakka. Perjantaina myymälät ovat avoinna 9-13. Lauantaina ja sunnuntaina Alkot ovat suljettuja.

Postit ovat auki tänään kello 18 saakka lukuun ottamatta Naarajärven postia, joka sulkee ovensa tuntia aiemmin. Perjantaina voi vielä asioida Helsingin pääpostissa kello 7-12. Asiamiespostit palvelevat juhannuksena omien aukioloaikojensa mukaisesti.

Pankit ovat tänään auki normaalisti. Juhannuksen ajan konttorit ovat suljettuina.

Bussiliikenteessä poikkeusaikataulut

Bussit liikennöivät tänään normaalein aikatauluin, lisäksi ajetaan joitakin perjantaivuoroja. Perjantaina ajetaan lauantaiaikataulujen mukaan kello 14:ään saakka, minkä jälkeen liikennöitsijät siirtyvät poikkeusaikatauluihin. Juhannuspäivänä osa vuoroista jää pois, ja enimmäkseen ajetaan poikkeusvuoroja. Sunnuntaina kaukoliikenteessä ajetaan normaalit sunnuntai- sekä SS-vuorot.

Tarkempia tietoja bussiliikenteestä saa valtakunnallisesta palvelunumerosta 02004000 sekä sivulta www.matkahuolto.fi.

Henkilöautolla liikkuvia avustaa hätätilanteissa Autoliiton tiepalvelu, joka päivystää viikonlopun ajan tehostetusti. Apua voi hälyttää ympäri vuorokauden numerosta 02008080. Etusijalle tiepalvelussa asetetaan pitkämatkalaiset.

Jyväskylän ja Jämsän rataosuus juhannuksena remontissa

Juhannuksena Jyväskylän ja Jämsän välillä tehdään ratatöitä ja Suonenjoella siltatöitä. Useita Jyväskylään ja sen kautta eteenpäin jatkavia junayhteyksiä on peruttu perjantain ja sunnuntain välisenä aikana. Jyväskylä-Jämsä-välin vuoroista korvataan busseilla perjantaina neljä, lauantaina kuusi ja sunnuntaina kaksi vuoroa. Suonenjoen kautta kulkevista vuoroista on aattona peruttu kolme ja juhannuspäivänä yksi vuoro.

Koko maan aikatauluissa siirrytään tänään perjantaiaikatauluihin. Liikennettä täydentää Kolarista klo 18.45 Helsinkiin lähtevä juna. Juhannusaattona liikennöidään lauantain aikatauluilla, mutta osa vuoroista on peruttu.

Lauantaina puolestaan on sunnuntailiikenne ja vuoroista osa on peruttu. Liikennettä kuitenkin täydennetään vuoroilla Helsingistä Ouluun kello 18.30, Kolarista Helsinkiin kello 18.45, Helsingistä Kolariin kello 20.18 ja Tampereelta Poriin kello 18.31.

Sunnuntaina junaliikenne palaa normaaliin aikatauluun. Tarkempia aikataulutietoja saa VR:n palvelunumerosta 060041900, nettisivuilta osoitteesta www.vr.fi sekä teksti-tv:n sivulta 430.

Kokonpolttajan muistettava varoitukset

Juhannus on ainoa yleinen liputuspäivä, jolloin lippu saa olla salossa koko yön. Juhannusliputus alkaa aattona kello 18 ja päättyy juhannuspäivänä kello 21.

Juhannuskokon polttaminen on luvallista omalla maalla, mutta varoitukset on otettava huomioon. Metsäpalovaaran aikana kokonpoltto voidaan myös kieltää.

Toisen maalle kokon saa pystyttää vain maanomistajan luvalla. Joissakin kunnissa kokon polttamisesta vaaditaan ilmoitus tai lupa. Luvista saa lisätietoja kuntien pelastusviranomaisilta.

Hätätilanteissa apua saa ympäri vuorokauden numerosta 112. Poliisiin saa yhteyden myös hätänumerosta 10022.

Pääkaupunkiseutu hiljenee

VR:n pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä siirrytään aattona lauantailiikenteeseen. Juhannuspäivänä sekä sunnuntaina kuljetaan sunnuntaiaikataulujen mukaan. Muutamia yöjunavuoroja on peruttu perjantaista sunnuntaihin.

HKL ajaa aattona ja juhannuspäivän aamuna lauantaiaikataulujen mukaan. Juhannuspäivänä siirrytään sunnuntailiikenteeseen noin kello 11.30. Aamuyöbussit 01N-09N ajavat kuitenkin koko juhannuksen normaaliaikataulujen mukaan. Juhannuspäivänä metrot lähtevät liikkeelle vasta kello 11:n ja 11.30:n välillä.

HKL:n palvelupisteet ovat aattona ja juhannuspäivänä suljettuja. Liikenneneuvonta päivystää pyhien ajan numerossa 0100111 kello 9-17.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.