Juhannuksen pikasiivous: Älä rehki turhaan!

Vieraita tulossa ja aika on vähissä? Näillä vinkeillä saat siistin juhannuskodin hetkessä.

Juhannusvieraat ovat tulossa tapaamaan teitä, eivät tarkastamaan kotiasi. Silti on mukavaa ottaa ystävät ja sukulaiset vastaan puhtaaseen kotiin. Listasimme parhaat pikasiivousvinkit.

1. Keskity olennaiseen

Noniin, sinulla on siis vain hetki aikaa siivoamiseen? Keskity olennaiseen ja ota tavoitteeksi, että saat kotisi mahdollisimman valmiiksi puolessa tunnissa. Heitä irtotavarat suuriin laatikoihin, asettele sohvatyynyt kauniisti ja kerää lehdet pois pöydiltä siisteihin pinoihin. Nyt on turha nyhrätä yksityiskohtien kanssa, vaan keskittyä tekemään mahdollisimman siistiä mahdollisimman lyhyessä ajassa.

2. Huijaa

Jos et ehdi pesemään lattioita, tee silti pesuaineämpäri ja säilytä sitä hetki ovensuussa. Näin ovelle jää raikas tuoksu ja vieraasi luulevat, että olet myös pessyt lattiat ja pyyhkinyt pölyt.

Täydellisen puunauksen sijaan imuroi vain huoneiden keskiosat ja pahimmat pölypallot.

3. Lapset avuksi

Nyt jos koskaan voit luottaa lasten apuun! Esimerkiksi pölyjen pyyhintä käy hieman nuoremmaltakin ja voit itse sillä välin keskittyä muuhun. Jos motivaatiota ei riitä, keksi jälkikasvullesi mukava palkinto tai tee siivoamisesta leikkimielinen kilpailu – jaa vaikkapa jokaiselle oma vastuualue ja anna siisteimmän lopputulokseen päässeen olla mukana palkinnon valitsemisessa.

Sama toimii myös lasten huoneiden siivoamisessa. Tosin jos tälle ei ole aikaa, laita vain lasten huoneiden ovet kiinni – vieraat oleskelevat kuitenkin pääasiallisesti olohuoneessa ja pihalla.

4. Luota ulkotiloihin

Juhannuksena on mukava viettää aikaa ulkona, joten kata pöytä suoraan ulos! Näin vieraat eivät valtaa koko taloa, eikä sinun tarvitse siivota sitä katosta lattiaan.

Voit varata myös lapsille hauskaa tekemistä pihalle, jolloin he viihtyvät pääosin ulkosalla.

5. Älä pyri täydellisyyteen

Vieraanne ovat tulleet tapaamaan teitä, eivät kyttäämään kotinne siisteyttä. Ota siis juhannusmieli päälle ja ota rennosti!

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja