Mainos

Juhannuksen paluuliikenne sujui hyvin

Pahimmat ruuhkat koettiin jälleen valtatie 4:llä Lahden ja Heinolan välillä.

Juhannuksen paluuliikenteestä selvittiin tiettävästi ilman kuolonkolareita. Tiehallinnon mukaan liikenne Helsinkiin johtavilla pääteillä sujui suurimmaksi osaksi melko hyvin. Eniten ruuhkaa oli jälleen nelostiellä Heinolasta Lahteen. Pahimman ruuhkan aikana iltapäivällä liikenteen vauhti tippui Heinolan ja Lahden välisellä tieosuudella noin 25 kilometriin tunnissa.

Illansuussa toinen ruuhkainen paikka oli valtatie kuusi Utin kohdalla Kouvolan suuntaan.

Tiehallinnon mukaan hyvä sää jakoi paluuliikennettä melko tasaisesti pitkin päivää ja iltaa. Paluuliikenne jatkui vilkkaana liki puoleenyöhön saakka. Tiehallinnon mukaan pääväylien ajonopeudet olivat puolenyön tienoilla palanneet jo normaaleiksi. Kuitenkin vielä vähän ennen yhtä yöllä liikennettä oli etenkin nelostiellä vielä selvästi enemmän kuin yöaikaan tavallisesti on.

Poliisin haaviin satoja rattijuoppoja

Juhannuksen ajan tieliikenteessä autoili hieman vähemmän juopuneita kuin viime vuonna. Poliisi kirjasi torstain ja eilisen välisenä aikana 693 rattijuopumustapausta. Viime vuonna vastaava luku oli 729.

Törkeiden rattijuopumusten osuus tapauksista oli vajaat 60 prosenttia. Suhde on sama kuin vuonna 2004.

Ruorijuoppoja tavattiin tänä juhannuksena selkeästi viime vuotta vähemmän. Vesiliikennejuopumuksia oli nyt 63, kun niitä vuosi sitten kirjattiin 109.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 26.06.2005)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.