Mainos

Jugoslavian parlamentti erotti opposition edustajia

Jugoslavian parlamentti on erottanut Uusi demokratia -nimisen oppositioryhmän parlamentista. Presidentti Slobodan Milosevicin johtama sosialistipuolue ja hänen vaimonsa johtama vasemmistopuolue ilmoittivat etteivät ne ole enää vaaliliitossa Uusi demokratia -puolueen kanssa.

Vaaliliiton raukeaminen merkitsee automaattisesti puolueen viisihenkisen edustajaryhmän erottamista parlamentista, parlamentin puhemies kertoi. Uusi demokratia -puolue ilmoitti jo yli vuosi sitten eronneensa vaaliliitosta.
-Tämä on hinta siitä, että puolueemme on julkisesti vaatinut Milosevicin ja hallituksen eroa, Uusi demokratia -puolueen johtaja Dusan Mihajlovic sanoi. Hänen mukaansa puolueryhmän erottaminen oli kosto ja se oli laitonta.

Toinen oppositiopuolue ilmoitti erottamisilmoituksen jälkeen, että sen neljä edustajaa lähtevät myös parlamentista. Puolueen johtajan Dragan Veselinovin mukaan opposition erottaminen parlamentista ajaa maata sisällissotaan.

Mielenosoitukset jatkuivat edelleen eilen eripuolilla Serbiaa. Leskovacin kaupungissa ihmiset kokoontuivat mielenosoitukseen jo 11. perättäisenä päivänä. Belgradissa poliisi pidätti neljä ihmistä, jotka keräsivät nimiä vetoomukseen Milosevicin erottamiseksi. Kaksi Serbian kaupunkia vaati virallisesti Milosevicin eroa. Nyt jo seitsemän kaupungin johtajat ovat Milosevicin vastaisessa oppositiossa.

Montenegron presidentti Suomessa

Montenegron itsenäistymispyrkimyksiin toivotaan lisävalaistusta tänään, kun maan presidentti Milo Djukanovic vierailee Suomessa. Djukanovic väläytti eilen Oslossa, että Montenegro saattaisi pyrkiä itsenäisyyteen Jugoslavian liittovaltiosta. Djukanovic tapasi presidentti Martti Ahtisaaren puolen päivän jälkeen. Ohjelmassa on myöhemmin tapaaminen myös ulkoministeri Tarja Halosen kanssa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.