Judas Priest -bändiä uhkailtiin homouden takia Venäjällä

Heavy metal -piirien tunnetuin homoseksuaali, Judas Priestin laulaja Rob Halford on paljastanut taustoja bändin Venäjän-keikasta.

Judas Priest -bändin laulaja Rob Halford tuli ulos kaapista 1990-luvun lopulla. Tämän jälkeen hän on puhunut avoimesti homoudestaan, mutta tämä ei käynyt päinsä Venäjälllä.

Halford on kertonut tuoreessa Mojo-lehdessä bändin Venäjän-keikan käänteistä. Judas Priest esiintyi Pietarissa vuonna 2012, mutta keikkaan valmistautuminen sai yllättävän käänteen.

Halford paljastaa lehden haastattelussa, että bändiä oli ennen keikkaa lähestytty Pietarin viranomaisten toimesta. Pietarin pormestarin toimistolta oli tullut tiukka ohjeistus siitä, että bändi ei saisi keikallaan tuoda mitenkään esiin homojen oikeuksia.

Laulaja kertoo totelleensa sääntöä, mutta on sitä mieltä, että jo hänen olemisensa Venäjällä puhui puolestaan.

– En minä ole mikään aktivisti, joten en olisi muutenkaan viitannut aiheeseen keikalla. Minusta pelkästään se on jo voitto, että minä esiinnyin niinkin homofobisessa paikassa kuin Pietarissa. Ei minun tarvitse heiluttaa mitään sateenkaarilippua, sillä toimin itse sateenkaarilippuna lavalla, laulaja kuvaili lehdelle.

Venäjällä hyväksyttiin kesällä 2013 laki, joka kieltää homopropagandan levittämisen alaikäisille. Seksuaalivähemmistöjen mukaan lakia käytetään sorron välineenä.

Aikaisemmin venäläisten vanhempien muodostama ryhmä on vastustanut voimakkaasti Elton Johnin konsertteja.

 

Lue myös:

    Uusimmat