Green Dayltä kovaa tekstiä USA:n presidentinvaaleista: Trumpin tukeminen on sairasta

Tulevat Yhdysvaltain presidentinvaalit ja uuden levyn julkaisu ovat saaneet rock-yhtye Green Dayn jäsenet avaamaan taas sanaisen arkkunsa kriittisen puolen.

Maailmantähteyteen noussut Green Day ei ole unohtanut punk-juuriaan: yhtyeen jäsenet ovat poliittisesti hyvin aktiivisia ja marraskuussa käytävät Yhdysvaltain presidentinvaalit saavat kaikki bändin jäsenet kuohahtamaan.

– Nämä vaalit ovat yksi iso farssi. Mitä tahansa amerikkalaiset tekevätkin, on tärkeää, etteivät he äänestä Donald Trumpia. On todella pelottavaa tajuta kuinka suuri osa kotimaatamme tukee sitä miestä. Se on sairasta. Tulemme tekemään kaikkemme, ettei häntä valita presidentiksemme, yhtyeen rumpali Tre Cool sanoo vakavana. 

Vaikka yhtyeen musiikki luokitellaan nykyisin valtavirraksi, punk-tausta näkyy edelleen jäsenten mielipiteissä ja teoissa.

– Tällä hetkellä tapahtuu paljon todella ikäviä asioita. Ihmisiä ammutaan ja kohdellaan huonosti eri puolilla maailmaa. Asioihin puututaan usein väärin keinoin. Lähihistoria on siitä täynnä hyviä esimerkkejä, rumpali pohtii.

Suomessakin useaan otteeseen vieraillut Green Day on julkaissut juuri uusimman pitkäsoittonsa Revolution Radio. Yhtyeen kahdestoista studioalbumi antoi odottaa itseään neljä vuotta yhtyeen sisäisten vaikeuksien takia.   

Lue myös:

    Uusimmat