Mainos

Joutsenlahti: En näe ristiriitoja, nukun yöni hyvin

20:38

Ulvilan murhan ensimmäinen tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahden mukaan Anneli Auerin syyttömyyden puolesta puhuvat useat todisteet.

– Hätäkeskusnauha, verijäljet, tekotapa, Auerin ja vanhimman lapsen [sanoo nimen] kertomukset. Monet seikat, joita täytyy koota kokonaisuudeksi pienistä palasista. Yksinkertaisesti en näe ristiriitoja tässä asiassa, Joutsenlahti kertoi oikeudenkäynnin tauolla.

–Myönnän toki, että voin erehtyä tässä asiassa, mutta tämä on minun näkemykseni ja toivon, että oikeus voittaa.

Joutsenlahti todisti Auer-oikeudenkäynnissä esitutkinnan vaiheista ja tulkinnoista. Hän oli Auerin kutsuma todistaja. Hän oli Ulvila-jutun tutkinnanjohtajana vuoden ja kahdeksan kuukautta.

– Asia on ollut vaikea, siinä on ollut paljon tutkittavaa ja paljon tulkittavaa. Olisin halunnut, että kolmen kuukauden jälkeen juttu olisi siirtynyt pois silloiselta Porin poliisilta keskusrikospoliisille. Näin oli jo sovittu, mutta siihen ei haluttu antaa mahdollisuutta.

Parjattu rikospaikkatutkinta tehtiin Joutsenlahden mukaan kohtalaisen hyvin, sillä hetkellä käytettävissä olevien resurssien ja osaamisen mukaan.

– Varmasti olen metsään mennyt, mutta ammatillisesti parhaani yritin ja porukka teki parhaansa.

Tunteet pinnassa videohaastattelussa

Joutsenlahti kertoo nähneensä Auerin itkeneen sairaalassa tehdyn videohaastattelun yhteydessä, joka tehtiin puolitoista vuorokautta tapahtuman jälkeen.

Auer oli kysynyt, voisivatko lapset käydä katsomassa isää. Joutsenlahti ei pitänyt isän näkemistä järkevänä, sillä uhrissa oli paljon ruhjeita.

– Anneli Auerista on sanottu, että hän on jäykkä tyyppi eikä näytä tunteitaan, niin siinä tilanteessa hän itki.

Joutsenlahti on epäiltynä virkarikoksesta erillisessä jutussa, joka liittyy Ulvila-jutun tutkintaan kesällä 2007. Kyse on ryhmätunnistuksesta ja sen yhteydessä tapahtuneesta tapahtumaketjusta, joka johti sittemmin syyttömäksi osoittautuneen porilaisen näyttelijän vangitsemiseen. Joutsenlahti kiistää.

– Myönnän kyllä virheeni, mutta en näe niitä kovin järisyttävinä. Tämä on kova hinta ja tulee kovenemaan vielä matkan varrella. Toistaiseksi nukun yöni ihan hyvin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.