Mainos

Ensimmäinen tutkinnanjohtaja: Auer-linjaa ei suljettu pois

Ulvilan murhajutun ensimmäinen tutkinnanjohtaja Juha Joutsenlahti kiistää, että Anneli Auer olisi suljettu pois mahdollisten epäiltyjen joukosta jo rikostutkinnan alkuvaiheessa.

Joutsenlahden mukaan Auerin osuutta tutkittiin monella tavalla ja monesta syystä. Kokonaisuus, kuten teknisessä tutkinnassa kertynyt näyttö ja asianosaisten kertomukset, eivät kuitenkaan tukeneet hänen syyllisyyttään.

Myöskään Bodominjärven henkirikoksia ja Eveliina Lappalaisen surmaa tutkinut kokenut keskusrikospoliisin tutkija ei löytänyt merkkejä, että Auer olisi mahdollisesti surmannut miehensä.

Joutsenlahti on yhä vakuuttunut, että Auerin aviomiehen surmasi joulukuussa 2006 ulkopuolinen tunkeutuja. Näkemystä ulkopuolisen tekijän roolista tukivat aikoinaan myös KRP:n profiloijan arvioit siitä, että tekijä olisi 19-25-vuotias mies, jolla on rikostausta. Teon motiivina saattoi olla profiloijan mukaan kosto.

Ulvilan murhakäräjillä on kuultu aiemmin joitakin poliiseja, jotka tutkivat tapahtumapaikkaa ja sen ympäristöä heti henkirikoksen jälkeen joulukuussa 2006. He ovat kertoneet muun muassa listanneensa paperille heitä epäilyttäviä seikkoja sekä ristiriitaisuuksia, joita Anneli Auerin kertomuksissa oli. Lista luovutettiin päätutkijalle.

Joutsenlahti kiistää, että hän olisi saanut käsiinsä minkäänlaista paperia tai muistiota.

– Sen muistion minä haluaisin nähdä, Joutsenlahti sanoi aamulla Satakunnan käräjäoikeudessa Porissa.

Joutsenlahtea kuullaan murhakäräjillä puolustuksen todistajana.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.