Joulunpyhiksi pääsee vielä lämpimään!

Jos joulunpyhinä tekeekin mieli lähteä lämpimään, nyt on viimeinen tilaisuus toimia. Joulun kaukomatkat ovat jo lähes täynnä, eikä Kanariallekaan ole paljoa paikkoja myymättä. Finnmatkojen tiedottaja Kaisa Mäki-Kullas tietää, että vuoden kuumin sesonkiviikko myydään aina loppuun. Halpoja äkkilähtöjä on siis turha odottaa – lamasta huolimatta myöskään ensi keväälle.

– Nyt on jo osittain täyttä joulunpyhinä, mutta joitakin matkoja löytyy vielä joulunajallekin. Mutta nyt on ehdottomasti viime hetket, jos matkalle vielä haluaa jouluksi, Kaisa Mäki-Kullas kertoo.

Jos reissuun pystyy lähtemään jo ennen joulukuun puoltaväliä, vaihtoehtoja on useita. Mikäli matkaan pääsee vasta viikolla 52, valinnanvaraa ei juuri enää ole. Esimerkiksi äärimmäisen suositun Thaimaan osalta kahden viikon matkoja saa vielä, jos lähtöpäivinä 12.12. ja 13.12. sopivat. Silloin paluu olisi joulunpyhien aikaan.

– 15.12. jälkeisillä lähdöillä alkaa olla jo aika täyttä Thaimaan ja muiden kaukokohteiden, kuten Meksikon, Mauritiuksen ja Malediivien osalta. Dominikaaniseen tasavaltaan pääsee vielä 17.12. lähdöllä kahden viikon matkalle. Myös Kap Verdeen on joitakin hajapaikkoja.

Egyptin- ja Kanarian-matkoille sen sijaan on vielä tilaa lähempänä joulua. Esimerkiksi Egyptin Hurghadaan pääsee viikoksi vielä 21.12. Myös Kanarialle löytyy samalle päivälle hajapaikkoja viikon matkalle.

Keväälle ei ole odotettavissa äkkilähtöjen paljoutta

Joulu on ehdottomasti matkailun kuuminta sesonkiaikaa. Monet varaavat reissun hyvissä ajoin, sillä kaukomatka on taloudellisestikin suuri satsaus. Ja jos joulunviettoon on lähdössä suuri joukko, esimerkiksi useampi sukupolvi, matka on sitä suuremmalla syyllä hyvä varata etukäteen.

– Mutta toki on myös niitä, jotka haluavat jättää viime hetkellä jouluvalmistelut ja hypätä lentokoneeseen. Kyllä isommillekin seurueille löytyy vielä matkoja, mutta silloin pitäisi olla hieman joustavampi kohteen ja hotellin suhteen.

Talouden taantumasta huolimatta joulunajan matkat ovat menneet kaupaksi edellisvuosien tapaan. Huippuedullisia äkkilähtömatkoja ei ole siis odotettavissa joulunajalle, eikä ensi vuonnakaan ole tiedossa pilkkahintaisten äkkilähtöjen runsautta, vaikka taloustilanne onkin vaikuttanut hieman matkamyyntiin.

– Se on vaikuttanut hieman kokonaiskysyntään. Matkanjärjestäjä on varautunut ensi vuoteen niin, että matkoja ei jää sen enempää jäljelle kuin aikaisempinakaan vuosina.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja