Joulun aukiolomuistio - näin kaupat ovat pyhinä auki

Joulupyhien aikana kauppojen aukiolossa sekä julkisten liikkennevälineiden kulussa on poikkeuksia. Tarkista joulun aukiolot MTV Uutisten kokoamasta listasta.

Kaupat ja kioskit

Jouluaattona ruokakaupat ovat avoinna pääsääntöisesti kello 7-12. Joulupäivänä kaupat ovat kiinni. Tapaninpäivänä 26.12. pienet, alle 400 neliön kokoiset kaupat saavat olla auki enintään neljä tuntia kello 8-18 välillä. Muut vähittäiskaupat ovat tapaninpäivänäkin kiinni.

Joulupyhien aikaan kioskit, myymäläautot, haja-asutusalueen kaupat sekä huoltoasemien yhteydessä olevat kioskikaupat voivat lain mukaan olla vapaammin auki. Katso tarkemmat kauppojen ja kioskien aukiolot Aukioloajat-sivustolta tai kauppojen omilta nettisivuilta.

Alko

Joulupyhien aikana myös Alkossa on poikkeukselliset aukioloajat. Aatonaattona Alko on avoinna kello 9-20, poikkeuksena Maarianhaminan, Jomalan, Nuorgamin, Karigasniemen ja Helsingin Wanhan kauppahallin myymälät. Jouluaatosta Tapaninpäivään Alkot ovat suljettuna. Lauantaina 27.12. Alkot ovat auki kello 9-18 tai kello 9-16. Lisätietoja Alkon nettisivuilta

Posti

Jouluaattona, joulupäivänä sekä tapaninpäivänä postin myymälät ovat kiinni. Poikkeuksena on Helsingin Pääposti, joka palvelee jouluaattona kello 12 asti. Pääposti on suljettu 25.12. ja 26.12. muiden postien tavoin.

Napapiirillä sijaitseva Joulupukin pääposti on avoinna vuoden jokaisena päivänä, myös joulupyhinä.

Kauppojen ja muiden liikeyritysten yhteydessä sijaitsevat Postin myyntipisteet ovat avoinna liikkeiden omien aukioloaikojen mukaan.

Tarkemmat aukioloajat löytyy postin nettisivuilta tai Postin asiakaspalvelusta numerosta 0200 71000.

Junaliikenne

VR:llä on erillinen lista junavuoroista, jotka kulkevat joulupyhien aikaan. Jouluaattona junaliikenne alkaa hiljentyä puoliltapäivin ja pysähtyy noin klo 18 mennessä kokonaan. Joulupäivänä liikenne käynnistyy hiljalleen noin klo 10 alkaen. Tapaninpäivänä junat kulkevat sunnuntaiaikataulun mukaisesti muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Katso VR:n tarkemmat joulupyhien aikataulut täältä.

Matkahuolto

Matkahuollon kaukobusseissa on joulupyhien aikaan poikkeuksia. Osa vuoroista jää joulupyhinä kokonaan ajamatta, varsinkin jouluaattona sekä joulupäivänä. Tarkista tarkemmat jouluajan bussiaikataulut Matkahuollon nettisivuilta tai ympärivuorokauden päivystävästä palvelunumerosta 0200 4000.

Pääkaupunkiseudun lähiliikenne

Pääkaupunkiseudun lähiliikenteen junat ajavat jouluaattona lauantaiaikataulujen mukaan iltapäivään noin klo 16 saakka. Klo 16 alkaen liikenne harvenee. Jouluaaton viimeiset lähijunat lähtevät Helsingistä noin klo 17.30.  Busseilla, metrolla ja raitiovaunuilla on jouluaattona lauantaiaikataulu, ja liikenne päättyy noin klo 16. Lähijunilla on harvennettua liikennettä noin klo 17.30 asti, minkä jälkeen liikenne päättyy. U-bussilinjoilla ajetaan lauantain aikataulujen mukaan klo 13 asti. Suomenlinnan lautta ajaa lauantaiaikataulujen mukaan koko päivän. Hautausmaille on lisäliikennettä.

Aamupäivällä 25.12. pääkaupunkiseudulla kulkee vain muutamia yksittäisiä lähijunavuoroja. Klo 11 jälkeen lähijunat liikennöivät pääosin sunnuntaiaikataulujen mukaan. Joulupäivän iltana lähiliikenteessä ajetaan viikonlopun lisäjunat.

Tapaninpäivänä 26.12. pääkaupunkiseudulla ajetaan sunnuntaiaikataulun mukaisesti. Lisäksi yöliikenne ajetaan perjantain ja lauantain välisenä yönä. U-bussilinjojen SS-lähtöjä ei ajeta.

Lisätietoja HSL:n nettisivuilta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.