Mainos

Joulukortit lähettämättä? Näin posti vastaa mattimyöhäisille

Joulukorttien virallinen viimeinen postituspäivä oli eilen, mutta Itellan mukaan tervehdysten pitäisi ehtiä aatoksi perille vielä tänäänkin.   

Itella lupaa, että joulutervehdys ehtii aatoksi perille ykkösluokassa, jos se on postitettu viimeistään eilen. Tästä huolimatta vielä tänäänkin jätettyjen korttien ja kirjeiden pitäisi ehtiä ajoissa perille - lupausta siitä ei Itellalta kuitenkaan heru.

- Yleisesti ottaen ykkösluokan kirjeethän menevät perille päivässä, mutta joulun aikana postin määrä lisääntyy niin paljon, että ihan samaa lupausta ei voida antaa, selittää Itellan tuotepäällikkö Johanna Rouhe.

Jos sellaista on suunnitellut, jouluterveyhdys kannattaa siis vielä lähettää. 

- Taidan itsekin laittaa vielä yhden kortin, mutta aina kannattaisi yrittää olla ajoissa liikkeellä. Jos nyt lähettää, kannattaa toivottaa myös uutta vuotta varmuuden vuoksi, Rouhe naurahtaa.

Pikakirje ehtii varmasti

Pikakirje tai pikajakeluna lähetetty korusähke ehtii vielä varmasti perille jouluksi. Niissä takaraja on huominen.

Mattimyöhäiset joutuvat pulittamaan tervehdyksestään 5,70 euroa, joten kohtuullinen ajanhallinta maksaa tässäkin lajissa vaivan.

Rahalahjat suoraan tilille

Rahan lähettäminen tavallisessa kirjeessä on kielletty. Postin toimitusehtojen mukaan rahan ja muun arvokkaan lähettäminen pitäisi tapahtua postivakuutettuna lähetyksenä.

Postivakuutetun lähetyksen alin hinta on 12,40 euroa, joten ihan muutaman kympin takia siihen ei kannata ryhtyä.

Rouhe suositteleekin laittamaan pienet rahalahjat suoraan lahjan saajan pankkitilille. 

- Raha kannattaa laittaa suoraan pankkitilille ja kortin mukaan voi panna lapun, että on laittanut tilille rahaa. Sehän on varmaan hirmukiva lahja nuorillekin, Rouhe arvioi.

Katoaako postia?

Itella toimittaa postin perille hyvällä prosentilla, mutta täysin tuntematon käsite ei kadonnut posti kuitenkaan ole. 

- Postia katoaa hyvin vähän, niin vähän, että se ei ole ongelma. Joitakin asiakaspalautteita kyllä tulee, Rouhe toteaa.

Itellalla ei ole tietoa siitä, katoaako rahakirjeitä enemmän kuin tavallisia kortteja. Toisaalta kuljetuksessa kadonnutta korttia ei varmaankaan samalla lailla kaivata kuin arvolähetystä. Ongelma syntyy siitä, että tavallisesta kirjelähetyksestä ei jää jälkeä seurattavaksi.

- Tavallisesta kirjeestä ei ole mitään mahdollisuuksia selvittää, onko se jaettu väärin tai kadonnut, koska niissä ei ole seurantaa, Rouhe selittää ja muistuttaa vielä, että rahan lähettäminen on kielletty.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.