Jouluinen täytekakku

Leivo jouluinen täytekakku!

Vatkaa huoneenlämpöiset munat puhtaassa kulhossa puhtain vispilöin kuohkeaksi vaahdoksi, rasvainen kulho estää munavaahdon onnistumisen.

Voitele paistovuoka hyvin pehmeällä margariinilla tai voilla ja korppujauhota kauttaaltaan vuoan pohja ja reunat.

Jos kakku ei irtoa, laita kylmällä vedellä kostutettu iso pyyhe kumollaan olevan vuoan päälle, sen jälkeen kakku kyllä tippuu ulos vuoastaan.

24–26 cm:n kakkuvuoka

Kakkupohja:
4 munaa
2 dl sokeria
2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
tai Karkea Vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl piparimaustetta (tai kanelia ja neilikkaa)

Leivitykseen:
rasvaa
Myllyn Paras Korppujauhoja

Kostutus:
1½-2 dl maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1-2 tl vaniljasokeria tai piparimaustetta

Rahka-kermatäyte ja päällys:
4 dl lemon curdia
2-3 persimonia
2 dl viikunahilloa
2 banaania
4 dl kuohukermaa tai vastaavaa (voi olla laktoositon)
600 g piparirahkaa (3 tlk) (tai rahkaa + sokeria + piparimaustetta)
3-5 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Koristeet:
1 tähtihedelmä
1 granaattiomena
4 viikunaa
jouluisia nonparelleja (esim. lumitähti)

KAKKUPOHJA:

Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halkaisija 24-26 cm) ja leivitä pinta Myllyn Paras Korppujauhoilla.

Vatkaa puhtaassa kulhossa sokeri ja huoneenlämpöiset munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauheet hyvin keskenään ja siivilöi ne varovasti sekoittaen vaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla n. 20–30 min. Kumoa kakku vähän jäähtyneenä.

KAKKU:

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan pitkäteräisellä sahalaitaisella veitsellä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Tee kerma-rahkaa niin paljon, että sitä riittää kakun reunoille ja päälle.

Laita kakun pohjaosa tarjoiluvadille. Kostuta maustetulla maidolla. Levitä kakkulevyn päälle sitruunatahnaa ja persimonilohkoja ja sen päälle kerma-rahkaa. Nosta seuraava kakkulevy päälle. Paina kämmenellä kevyesti. Kostuta, levitä päälle viikunahilloa ja banaanipaloja sekä rahkaseosta. Nosta päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös sitä vähän. Paina kevyesti työlaudalla, jotta pinnasta tulee tasainen. Voit tehdä kakun tähän asti valmiiksi jo edellisenä päivänä. Kakku saa mielellään mehevöityä kylmässä ainakin muutaman tunnin ennen tarjoilua.

Levitä kakun pinnalle ja reunoille loppu kerma-rahka. Koristele kakku kauniisti, sivuille jouluisia nonparelleja ja päälle näyttävästi talvisia hedelmiä.

Resepti: Arja Elina Laine, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat