Joulu ulkomailla? Tätä jäädään kaipaamaan

Oma perhe, tuttu jouluruoka ja paikalliset jouluperinteet. Näitä Hotels.comin maailmanlaajuisen joulukyselyn vastaajat sanoivat jäävänsä eniten kaipaamaan lähtiessään jouluksi matkoille.

Kyselytulokset kertovat, että joulutunnelma ei ole kiinni puitteista ja paikasta, vaan oikeista ihmisistä ympärillä. Yhteensä 40 prosenttia vastaajista nimesi perheensä ja ystävänsä asiaksi, jota heille tulisi eniten ikävä ulkomailla vietetyssä joulussa.

Eteläamerikkalaiset kaipasivat rakkaitaan kaikkein eniten, sillä peräti 45 prosenttia heistä nosti perheen ja ystävät eniten ikävöimäkseen asiaksi matkajouluna. Kaikista vastaajista 70 prosenttia korostikin kotijoukkojen voittavan, kun kysyttiin olisiko jouluna mieluisampaa nauttia ajasta perheen kanssa vai omasta rauhasta.

Perinteinen jouluruoka ja oman maan jouluperinteet olivat myös suosiossa. Vastaajista 17 prosenttia sanoi matkoilla ikävöivänsä kovasti kotimaisen jouluruoan makuja ja 13 prosenttia tuttuja juhlapyhien perinteitä.

Kotimaan talvisää sen sijaan ei kuulunut kaivattujen asioiden listalle. Vain kuusi prosenttia arveli haikailevansa tuttujen joulukelien perään ja kysyttäessä valitsisitko hiihdon vai auringon, 70 prosenttia vastaajista arvosti aurinkoa enemmän. Myöskään television äärelle ei haluttu jumittua pyhien ajaksi, sillä vastaajista vain neljä prosenttia kaipasi joulunviettoonsa tuttuja, perinteisiä tv-ohjelmia.

Joululoma kuitenkin vetää ihmisiä kovasti reissuun ja matkailu saattaakin korvata perinteisiä tavaroita joululahjana. Kun vastaajilta kysyttiin, houkuttelisiko heitä jouluna enemmän kuusen alla odottavat lahjapaketit vaiko pieni pakomatka pyhien ajaksi Pariisiin, molemmat saivat 50 prosentin kannatuksen.

Hotels.comin joulukyselyyn vastasi yli 8 500 ihmistä kautta maailman.

Lähde: Hotels.com

Kuva: Colourbox.com

Lue myös:

    Uusimmat