Mainos

"Jos tämä Lumia ei myy, niin koko Windows-leirillä on vakava paikka"

Lumia 620 -Windowspuhelimen menestyminen on suomalaisanalyytikon mielestä todellinen kohtalonkysymys Nokialle.

Nokia on hinnoitellut keskikastiin kuuluvan Lumia 620 -mallin Aasian markkinoilla erittäin kilpailukykyiseksi. Laitteen hinta on lähes kaksikymmentä prosenttia alhaisempi kuin sen lähimmällä kilpailijalla, HTC 8S -puhelimella.

Esimerkiksi Malesian merkittävillä kännykkämarkkinoilla Lumia 620:n hinta on 266 dollaria.

Suomalaisanalyytikko Tero Kuittinen kirjoittaa BGR-sivustolla, että Lumia 620:n hinnoittelu on merkittävästi HTC:ta aggressiivisempi kun ottaa huomioon, että Lumiassa on suurempi pikselitiheys ja enemmän muistia.

Kuittinen luonnehtii Lumia 620 -mallia Nokian kulmakiveksi. Laitteella on nyt hyvä markkinarako, sillä se pääsee markkinoille sopivasti ennen monia muita kilpailijoitaan.

Kuittisen mukaan kyseessä onkin nyt kultainen tilaisuus Nokialle. RIM saa edulliset BlackBerry-mallinsa Aasian markkinoille luultavasti vasta ensi kesän loppupuolella. Myös Samsungin ja LG:n Windows Phone 8 -mallisto tulee askeleen Nokian takana, eikä Applen huhuttua halpis-iPhoneakaan ole toistaiseksi näköpiirissä.

Kuittisen mukaan Nokialla on nyt mahdollisuus saada takaisin sitä valta-asemaa, joka sillä oli aiemmin keskihintaisissa älypuhelimissa Aasiassa ja Euroopassa.

Hän huomauttaa, että Nokian yksinvaltiuden ajat älypuhelinmarkkinoilla eivät kuitenkaan tule enää takaisin, mutta jos Lumia 620 menestyy, niin yhtiöllä on mahdollisuus nostaa Lumia-mallien myyntiä merkittävästi.

– Mutta jos Lumia 620 ei rajulla hinnoittelullakaan menesty, niin siinä tapauksessa koko Windows Phone -leirillä on edessään erittäin rankkoja päätöksiä, toteaa Kuittinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.