Mainos

Jos pitää eläintenpoikasista, nyt on oikea aika käydä Korkeasaaressa: Kuvat hellyttävistä kileistä ja kurkkivista pikkukenguruista

Korkeasaaren uudet asukkaat ovat kesän varma merkki. Kevään ja alkukesän aikana Korkeasaareen on syntynyt yksitoista eri lajin poikasta. Osa poikasista odottaa vielä syntymistä.

Korkeasaaresta kerrotaan, että lajit ovat kotoisin eri puolilta maailmaa, kuten Euroopasta, Aasiasta, Afrikasta, Etelä-Amerikasta ja Australiasta.

Korkeasaaren projektiasiantuntija Hanna-Maija Lahtinen kertoo MTV Uutisille, että yleisöllä ei ole ollut pelkästään yhtä suosikkia, vaan kaikki poikaset ovat ihastuttaneet.

– Yleisön suosikkeja ovat aikalailla kaikki poikaset. Lisäksi hirveästi ihmisiä ovat kiinnostaneet täällä muuten vaan asustelevat valkoposkihanhien poikaset, jotka ovat nyt kuoriutuneet ja pyörivät ympäri saarta, Lahtinen kertoo.

”Kengurut kurkistelee pusseista”

Korkeasaaressa kahdeksalla kenguruemolla on tänä vuonna poikanen. Näistä kahdeksasta nuoresta kengurusta kaksi rohkeampaa on jo pomppinut ulos emon pussista, mutta muut ovat vielä vain kurkkineet.

– Kengurut ovat pussissa noin viiden kuukauden ajan. Nyt kengurut kurkistelee pusseista ja osa harjoittelee hyppimistä päiväsaikaan, Lahtinen hihkuu.

– Osa poikasista on jo sen verran isoja, että saattaa tulla häntä tai takajalat sieltä pussista ulos.

Osa poikasista palautetaan luontoon, osa jää tarhaan

Lahtinen paljastaa, että eläintarhan henkilökunta on seurannut erityisen innolla tänä vuonna metsäpeurojen poikasien ja mongoliaan villihevosen varsojen kehitystä, koska eläimet kuuluvat luonnonpalautusprojektiin eli ne on tarkoitus palauttaa luontoon.

Suurin osa poikasista jää kuitenkin eläintarhan uusiksi asukkaiksi. Lisäksi joidenkin matka saattaa päätyä uuteen eläintarhaan.

– Eläimiä ei koskaan myydä toisille eläintarhoille vaan teemme lahjoituksia hyvämaineisiin eläintarhoihin, Lahtinen selventää.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja