Jos nämä sähköautokysymykset mietityttävät, et ole yksin – hankinta kiinnostaa jo lähes puolta suomalaisista

Kysely: Millainen vaihtoehto sähköauto on suomalaisille? 9:00
Millainen vaihtoehto sähköauto on suomalaisille? Videolla nostetaan esiin useita sähköautoihin liittyviä kysymyksiä, jotka pohdituttavat tavallisia suomalaisia autoilijoita.

Iso osa suomalaisista voisi harkita sähköauton hankkimista seuraavan viiden vuoden aikana. Jotkin asiat kuitenkin vielä mietityttävät.

Keskon K-Auton toteuttama Autoilun suunta -kysely osoitti, että sähköauto on vaihtoehto yhä useammalle suomalaiselle. Kyselyyn vastanneista autoilijoista 41 prosenttia kertoo olevansa kiinnostunut täyssähköauton hankkimisesta seuraavan viiden vuoden aikana. Joka kolmas kertoo suhtautuvansa sähköautoihin tällä hetkellä positiivisemmin kuin vuosi sitten.

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen ja K-Auton liiketoimintajohtaja Tommi Iiskonmäki vierailivat keskiviikkona Uutisaamussa keskustelemassa siitä, millaisena vaihtoehtona suomalaiset kokevat sähköautot sekä siitä, mitkä asiat painavat vaakakupissa, kun sellaisen hankinta on mielessä.

Iiskonmäen mukaan sähköautokiinnostuksessa kohtaan oli jonkin verran alueellisia eroja. Uudenmaan, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen kasvukeskuksissa kiinnostus oli suurempaa, mutta esimerkiksi haja-asutusalueillakaan kiinnostuksessa ei tapahtunut mitään romahdusta.

Hankintatuki loppui lyhyeen

Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen harmittelee sähköautojen hankintatuen lopettamista, vaikka ymmärtääkin, ettei mitään tukea voi jatkaa ikuisesti. Hän kuitenkin kokee, että tuen jatkamiselle olisi ollut vahvat perusteet erityisesti nykyisessä taloustilanteessa.

– Kovin aikaisin se Suomessa lopetettiin. Meillä se [sähköautojen myynti] on ollut aika matalalla tasolla koko ajan, Nieminen sanoo.

Niemisen mukaan niissä maissa, joissa sähköautojen suosio on kasvanut kaikkein eniten, on hankintaa myös tuettu huomattavasti avokätisemmin kuin meillä.

Mitkä ovat sähköautoa harkitsevan tyypillisimmät kysymykset? Mitkä ovat tärkeimmät vaakakupissa painavat asiat, kun hankinta on mielessä? Katso artikkelin yläpuolella olevalta videolta.

Huomenta Suomi nähdään MTV3-kanavalla joka arkiaamu kello 6.25-9.30 välisenä aikana. 

Viikonloppuisin Huomenta Suomi nähdään kello 9-12. 

Ohjelma on katsottavissa myös MTV Katsomossa ja MTV Uutiset Livessä

Lue myös:

    Uusimmat