"Jos näit kuvani ja sanoit minulle jotain kilttiä, kiitos" – arpisen naisen bikinikuva levisi netissä

Michelle Elman julkaisi bikinikuvansa netissä, koska halusi aloittaa keskustelun leikkausten jättämistä arvista. Tulokset ovat olleet huikeita.

Vuonna 2015 Michelle Elman julkaisi bikinikuvansa netissä. Teko oli tahallinen: Elman halusi aloittaa kampanjan, joka kantaa nimeä Scarred Not Scared, suom. arpinen, mutta peloton. 

21-vuotiaan Elmanin kuvassa näkyvät arvet, joita hänelle on jäänyt 15 leikkauksesta. Monien terveysongelmien kanssa painiskellut Elman halusi aloittaa keskustelun leikkausten jättämistä arvista. 

– Muistan, kun 15-vuotiaana googlasin "miten kerron ihmisille arvistani?". 18-vuotiaana googlattu kysymys oli "miten kerron ihmisille yliopistossa arvistani?" ja seuraavana vuonna "miten kerron poikaystävälleni arvistani?" Paljon etsintää, ei yhtäkään vastausta, vain kasvava eristyneisyyden tunne, Elman kertoo Good to Know -sivustolla.

Elman oli oppinut rakastamaan kehoaan, mutta koki siitä huolimatta häpeää: hänelle, kuten lukemattomille muillekin, oli opetettu, etteivät arvet ole "naisellisia" ja että ne ovat "rumia". Lopulta Elman kuitenkin ymmärsi, ettei todellisuudessa vihaa arpiaan, vaan tarinaa niiden taustalla.

– Arpiin liittyvä vihani oli sidoksissa vihaan, joka johtui sairauksistani. Arvet ovat vain ulkoinen ilmentymä ajoista, jolloin kehoni rajoitti mieltäni. Ajoista, jolloin en voinut tehdä, mitä muut tekevät, Elman kuvaa.

– Tämä valaistumisen hetki oli vapauttava. Tajusin, että on vielä niin paljon keskusteltavaa lääketieteelliseen traumaan ja kirurgiaan liittyen.

Kuvan julkaiseminen avasi Elmanille uskomattomia tilaisuuksia. Hän kirjoittaa kirjaa ja luennoi koululaisille siitä, miten tärkeää on puhua itselleen lempeästi.

– Jos näit kuvani ja sanoit minulle jotain kilttiä, kiitos. Olen yltiökiitollinen siitä tuesta, jota kampanjani sai vuoden aikana.

#Scarrednotscared on kerännyt useita kuvia Instagramissa. Osan näet alla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja