Mainos

Tesla helpottaa autojensa yhteiskäyttöä – mikä tahansa Tesla tuntuu siltä kuin se olisi omasi

Tesla on lisäämässä autoihinsa jakamista helpottavia ominaisuuksia. Sen suunnitelmissa on myös oma yhteiskäyttöautojen palvelu.

Monessa nykyaikaisessa autossa on mahdollista käyttää älypuhelinta auton ovien avaamiseen. Teslan tuleva Model 3 on sen sijaan ensimmäinen auto, jossa matkapuhelin toimii ensisijaisena avaimena. Kännykän käyttäminen avaimena on vahva askel yhteiskäyttöautojen suuntaan, sillä sen ansiosta periaatteessa mikä tahansa puhelin, jossa on valmistajan sovellus, voidaan ohjelmoida toimimaan minkä tahansa valmistajan auton avaimena.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk sai Twitterissä ehdotuksen, että Teslojen kuljettajaprofiileihin voisi määritellä useamman eri kuljettajan työpaikat. ​​​​​​​

Musk vastasi kysyjälle, että autojen kaikki info ja eri asetukset tullaan tulevaisuudessa tallentamaan pilveen. Tämä mahdollistaa Muskin mukaan sen, että mikä tahansa Tesla mukautuisi automaattisesti käyttäjän ennalta-asettamiin toiveisiin.

Muskin visio toimisi ihannetilanteessa niin, että kun henkilö ottaa alleen yhteisessä käytössä olevan Teslan, mukautuisivat esimerkiksi istuimen, peilien ja ratin asento sekä infotainment-ominaisuudet, kuten työpaikan osoite tai suosikkiradiokanava automaattisesti kyseisen henkilön toivomiksi.

Teslalla työstetään parhaillaan Tesla Network -nimeä kantavaa autojen yhteiskäyttöohjelmaa. Sen avulla auton omistaja voi tienata rahaa silloin, kun ei itse tarvitse autoaan. Tesla Networkin tarkemmat yksityiskohdat sekä julkaisuajankohta ovat kuitenkin toistaiseksi hämärän peitossa.

***

14:45

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.