Jope Ruonansuu: Moottoripyörän selässä tunnen itseni poikaseksi

Jope Ruonansuun kiinnostus moottoripyöriä kohtaan juontaa juurensa miehen nuoruuteen. Myöhemmin juuri nuoruuden tunne sekä vapaus ovat kiehtoneet häntä harrastuksessa.

Jope Ruonansuu hankki jo pikkupoikana 80-kuutioisen Yamahan. Varsinainen pärinäkärpänen iski vuonna 1988, jolloin ajopeli vaihtui 900-kuutioiseen Harley Davidsoniin.

– Olin silloin 27-vuotias. Siitä lähtien olen harrastanut aktiivisesti moottoripyöräilyä, Ruonansuu kertoo.

Ensimmäisen Harley Davidsoninsa mies osti Mato Valtoselta ja Sakke Järvenpäältä. Ruonansuun mukaan kipinä moottoripyöräharrastukseen syttyi, kun hän "värkkäili" kyseisen kaksikon kanssa. Sen jälkeen moottoripyörä on kuitenkin vaihtunut monet kerrat.

– Kokeilen vähän kaikkea, minulla on ollut japanilainen, Harrikka, brittiläinen ja tšekkiläinen, Ruonansuu luettelee.

Ei minkään jatke!

Kun Ruonansuu aloitteli harrastustaan, moottoripyöräily ei ollut mikään trendilaji. Nykyään aikuisten mielenkiintoa menopelejä kohtaan ei pidetä enää harvinaisena.

– Se on jännää, että yhtäkkiä syntyi aikuismotorismi. Nykyään naisetkin ajavat, samoin monet pariskunnat. Moottoripyöräily on uudelleen löytynyt harrastus.

Prätkällä ajaessa kiireiselläkin on aikaa itselle. Ruonansuun mukaan kännykkäänkään ei tarvitse moottoripyörän selässä vastata, sillä kaikki ymmärtävät, miksi häntä ei saa kiinni. Vapauden lisäksi miestä viehättää nuoruuden tunne.

– Kyllä sitä kokee itsensä poikaseksi, ajeleminen on niin villiä ja vapaata touhua.

Entä onko moottoripyörä Ruonansuulle "jonkin" jatke?

– Se on höpöpuhetta. En ole hankkinut sitä minkään jatkeeksi, mies vakuuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja