Sara Kuivisto pääsi sadaosien päähän, mutta 30 vuoden takainen huipputulos säilyi – ennätysnainen uskoo vallan vaihtuvan jo pian

Olympiastadionilla tehtiin 30 vuotta sitten ennätys, joka odottaa rikkojaansa – näin Tuuli Merikoski muistelee historiallista juoksuaan 6:17
Olympiastadionilla tehtiin 30 vuotta sitten ennätys, joka odottaa rikkojaansa – näin Tuuli Merikoski muistelee historiallista juoksuaan.

Sunnuntaina tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun Tuuli Merikoski juoksi Helsingin Olympiastadionilla Suomen ennätyksen naisten 800 metrillä. Merikoski juhlisti maanantaina remontoidulla stadionilla juoksunsa vuosipäivää ystävien ja perheensä kanssa.

Merikoski ei olisi ”kuuna päivänä” uskonut, että kesällä 1991 juostu tulos säilyisi Suomen ennätyksenä tähän päivään saakka.

– Toki tiesin, että se on kova aika. Silloin tietysti ajattelin, että itse rikon sen ja juoksen jonain päivänä alle kahteen minuuttiin, Merikoski tuumaa.

Ennätys on kuitenkin säilynyt turvassa pitkään. Vasta tänä kesänä Sara Kuivisto on tosissaan kolkutellut Suomen ennätyslukemia. Kuivisto juoksi päivää ennen Merikosken ennätyksen merkkipäivää 16 sadasosan päähän 30 vuoden takaisesta tuloksesta.

– Toivottavasti pian hän tämän ennätyksen rikkoo ja menee ihan toiselle minuuttiluvulle. On tärkeää, että kehitys kulkee eteenpäin, ja Sara on ollut tosi hyvässä kunnossa, entinen huippujuoksija toteaa.

Mutta milloin sitten tuo ennätys menee rikki?

– Jos ja kun Sara Tokion olympialaisiin pääsee, niin toivottavasti siellä!

Kova luotto suomalaiseen yleisurheiluun

Merikoski on seurannut tiiviisti suomalaista yleisurheilua ja työskentelee nykyisin useilla eri urheilun kehitykseen ja koulutukseen tähtäävillä toimijoilla. Hän on vakuuttunut suomalaisen yleisurheilun nykytilasta.

– Suomella menee esimerkiksi sekä miesten että naisten 800 metrillä hyvin, paremmin kuin moneen vuoteen. Sara Kuiviston takana on tulossa paljon hyviä tyttöjä.

Merikoski pitää Kuivistoa hyvänä esimerkkinä nuoremmille urheilijoille. Hän korostaa kärsivällisyyden merkitystä.

– Juoksijan ammatti vaatii pitkäjänteistä työtä, ja se voi vaatia pitkäänkin työtä ennen kuin on palkkapäivän aika. Pitää uskaltaa tehdä satsauksia urheilu-uran ehdoilla, silti unohtamatta muita asioita.

Miten Merikoski muistelee historiallista juoksuaan ja kenen kannustukset kuuluivat katsomosta radalle saakka? Katso artikkelin video!

Lue myös:

    Uusimmat