Arto Bryggare ei ollut uskoa näkemäänsä, kun Elmo Lakka murskasi 37 vuotta vanhan SE:n – "Kyynel tuli silmään"

4:26
Elmo Lakka tykitti 110 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen – Arto Bryggare onnellinen ennätysmiehen vaihtumisesta.

Arto Bryggare herkistyi kyyneliin kotonaan Berliinissä nähdessään oman Suomen ennätyksensä painuvan historiaan. Elmo Lakka pinkaisi 110 metrin aidat Jyväskylässä hurjaan aikaan 13,31.

Bryggaren vuonna 1984 juostu Suomen ennätys koheni Lakan suorituksen myötä neljällä sadasosalla.

– Kun räjähti silmille se aika, niin ei sitä aluksi edes uskonut. Mutta kun sen näki, niin kyllä siinä kävi nopeasti mielessä kaikenlaista. Kyynel tuli silmään, Bryggare tunteilee MTV Urheilulle kotoaan Berliinistä.

– En niinkään itseäni miettinyt, vaan Elmon matkaa, joka on ollut aika kivinen. Siellä on ollut oikeita terveyshaasteita ja kova ura, jossa on ollut mutkia ja pomppuja. On hienoa, että urheilija saa myös tällaisia hetkiä. Tuntuu hänen puolestaan hienolta.

Bryggaren mukaan hän ei tunne haikeutta Suomen ennätyksen menettämisestä, vaan pikemminkin helpotusta, ikään kuin jokin taakka olisi lähtenyt hänen harteiltaan.

– Ajatus siitä, että tämä olisi joku ikuinen Suomen ennätys, on ihan hölynpölyä. Tunsin sellaista tietynlaista inhimillisyyttä siitä, että no niin, nyt ei tarvitse enää olla ennätysmies. Kukaan ei vie minulta menestyksiä, mutta ne ovat menneitä. Nyt eletään vuotta 2021.

– Ennätykset on tehty rikottaviksi ja sehän on vain hienoa, että pika-aidoissa otetaan askelia eteenpäin myös miesten puolella niin kuin naisissa on tehty.

28-vuotias Lakka nousee tuoreella Suomen ennätyksellään Tokion kisakoneeseen, sillä kesän olympialaisten A-raja 13,32 alittui yhdellä sadasosalla.

– Saatiin olympiajoukkueeseen taas yksi jäsen. Se on juoksulajeissa raju temppu, Bryggare huomauttaa.

Bryggaren mukaan Lakan juoksua voi pitää eurooppalaisella mittapuulla äärimmäisen kovatasoiseksi.

– Tuollaisella juoksulla voi mennä ihan mihin kisaan vain. Ihan mihin vain, Bryggare kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja