Joonas Nordman toteuttaa unelmansa – tuo Yhdysvalloista tutun kulttuurin Suomeen: "Kyseessä on alkukantainen himo päästä sanomaan jotain rivoa"

Joonas Nordman kuittailee Kirsi Alm-Siiralle 0:14
Joonas Nordman roastaa Kirsi Alm-Siiraa – katso esimakua sarjasta!

Joonas Nordman tuo roast-kulttuurin suomalaiseen televisioon.

Näyttelijä-koomikko Joonas Nordman kertoo toivoneensa pitkään Yhdysvalloista tutun roast-kulttuurin toteuttamista myös suomalaisessa tv-ohjelmassa. Niinpä Nordman heittää itse suomalaisten rakastamat julkkikset tulisille hiilille. Joonas Nordman Show: Grillikausi -ohjelmassa hiillostettavaksi joutuu myös show'n isäntä itse.

– Tälle tarjoutui mahdollisuus. Mahtavaa, että kaikilla ohjelmaan osallistujilla ja tuotannolla on sama tilannekuva siitä, että jaksot saavat olla ronskeja. Roast menee pieleen, jos se jää käden lämpöiseksi, Nordman kommentoi nimeään kantavan show'n erikoiskauden pressitilaisuudessa.

Olennaista Nordmanin mukaan on se, että kaikki osallistujat pitävät toisistaan. 

– Kilpailemme käytännössä siitä, kuka sanoo törkeimmän asian nerokkaimmin. Tiedämme lapsuudesta sen tunteen, että haluaa sanoa jotain mitä ei saa sanoa. Kyse on alkukantaisesta himosta päästä sanomaan jotain rivoa ja tuhmaa. Kun roast toteutetaan kunnioituksella ja hyvällä sydämellä, se muuttuu kilpailuksi.

Roast on Nordmanin mukaan erityisesti sidottu kontekstiin.

– Jos sanoisin yhtäkkiä aamiaistilaisuudessa jotain törkeää, sehän loukkaisi ihmisiä ja olisi täysin asiatonta. Se ei toimi niin, että saman asian voisi sanoa jossakin Twitterissä. Roast perustuu yhteiseen sopimukseen ja luvan kanssa turvattomaan tilaan.

Asiat, joita ohjelmassa heitetään, eivät toimisi koomikon mukaan tutussa Joonas Nordman Show’ssa.

– Kaikki ihmiset joiden kanssa teen töitä, puhuvat ikään kuin samaa ammattikieltä. Jaamme samanlaisen maailmankuvan ja tietyn sisäänrakennetun käsityksen siitä, mikä on hauskaa. Jokaista asiaa ei tarvitse selvittää ja avata. Intuitio ja hyvä maku löytyy ikään kuin selkäytimestä.

Katso videolta esimakua, miten Kirsi Alm-Siira roastaa Joonas Nordmania: 

Kirsi Alm-Siira kuittaili Joonas Nordmanille 0:27

Joonas Nordman Show: Grillikausi MTV:llä lauantaina 16.4. klo 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat