Joonas Nordman kävi Kiti Kokkosen kanssa Ere Kokkosen tavaroita läpi Spede-elokuvan tiimoilta – c-kasetti jäi mieleen: "Se oli koskettava hetki"

Joonas Nordman elämän parhaat opit 9:42
Joonas Nordman jututti Spede-elokuvan roolinsa tiimoilta sekä Kiti Kokkosta että Titta Jokista.

Näyttelijä-koomikko Joonas Nordman näyttelee pian ensi-iltansa saavassa Spede-elokuvassa Kiti Kokkosen isää Ere Kokkosta. Nordmanille jäi mieleen erityisesti yksi tilanne, kun hän kävi Kitin kanssa läpi tämän isän tavaroita. 

Näyttelijä-koomikko Joonas Nordman näyttelee 29. syyskuuta ensi-iltansa saavassa Spede-elokuvassa edesmennyttä ohjaaja-käsikirjoittaja Ere Kokkosta. Elokuva kertoo niin ikään edesmenneen Pertti ”Spede” Pasasen elämästä ja urasta 1960–1970-lukujen taitteessa. 

Joonas soitti Eren tyttärelle Kiti Kokkoselle heti, kun sai tietää Spede-elokuvan roolistaan. Hän jututti myös Kitin äitiä Titta Jokista.

– Tietenkään Kitillä ei ollut mitään sitä vastaan, mutta hän on sanonut julkisesti, ettei tiedä, pystyykö elokuvaa katsomaan. Se on erikoinen tilanne kenelle tahansa nähdä itselle läheinen ihminen esitettynä, Nordman kertoi Huomenta Suomessa 23. syyskuuta. 

Joonas kävi myös yhdessä Kitin kanssa tämän isän tavaroita läpi viime kesänä. 

– Kiti kaivoi tavaroita, joita isä oli laatikossa hänelle jättänyt. Siellä oli muun muassa runoja ja c-kasetti, josta Kiti ei ollut varma, oliko hän sitä koskaan edes kuunnellut. Ere oli nauhoittanut siihen päiväkirjamaisesti ajatuksiaan. Kasetin kuuntelu oli aika koskettava hetki, Nordman kertoi. 

Joonas pitää Eren näyttelemistä ihanana haasteena: rooli oli hänelle mahdollisuus tehdä oma tulkinta henkilöstä, mutta samaan aikaan kunnianosoitus. 

– Ere ei ole sillä tavalla suurelle yleisölle niin tuttu, koska hän ei ollut julkisuudessa niin paljon. Eikä ollut niin ristiriitainen hahmo kuin Spede. Ere oli todella lämminsydäminen, Joonas kertoi. 

Joonaksen mielestä Spede-elokuva esittää tarkasti Speden ristiriitaista luonnetta. 

– Kyllähän Spedellä ja Erellä oli heidän uransa aikana parikin isompaa välirikkoa, mutta he ehtivät tehdä sovinnon ja olivat pitkäänkin sovussa ennen Speden poismenoa, Joonas kertoi. 

Nordmanin on voinut nähdä muun muassa Putouksessa ja 23. syyskuuta alkavassa Tämä on tämä -viihdepaneelishow’ssa. 

Tämä on tämä katsottavissa MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa 23. syyskuuta alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat