Joona Hellman söi viisi jäätelöä illassa ja treenasi energiajuoman voimin – Pippa Laukka puuttui peliin

Joona Hellman kertoo mikä ajoi elämäntaparemonttiin – ja millaisista treffeistä sinkkuna haaveilee 5:15
Joona Hellman kertoo mikä ajoi elämäntaparemonttiin – ja millaisista treffeistä sinkkuna haaveilee

Joona Hellmanin elämäntavat pyörivät sokerin ympärillä ennen elämäntapamuutosta.

Somevaikuttaja Joona Hellman  päätti lähteä laittamaan elämäntapojaan uusiksi vuonna 2023 Olet mitä syöt  -ohjelmassa. Hellmanin elämä on hyvin aktiivista ja hän on myös aina liikkunut paljon, mutta muuten elämäntavoissa ei ollut kehumista. 

Aamupalan Hellman pystyi jo ennen pitämään terveellisenä ja ravitsevana, mutta siitä eteenpäin päivän ruokailutottumukset olivat kaukana terveellisestä. 

– En palaudu, en saa palauttavia yöunia ja herkutteluni on aivan täysin pois kontrollista. 

– Minullahan ei ollut edes ruokavaliota, se ei ollut sellainen termi, joka olisi ollut elämässäni mukana. Aamupalan jälkeen huomasi, että lounas: häviää. Päivällinen: häviää. Sitten huomaa, että kello on jo paljon ja en ole syönyt mitään. Kauhea nälkä, joten sokeria, sokeria, sokeria. Sehän on ollut elämääni. Olen tosi sokerikoukussa, rakastan herkuttelua, jäätelöitä, herkkukaappi on täynnä sipsiä ja karkkia ja niin tulee varmasti jatkossakin olemaan. 

Treenata Hellman jaksoi energiajuomien voimin. Olet mitä syöt -ohjelmassa hän kuuli lääkäri Pippa Laukalta, ettei näin kuulu tehdä. Kun Laukka oli selittänyt, miksi tapa oli ongelmallinen, oli Hellman aivan ihmeissään. 

– Pippa sanoi myös, että se liikunnallinen tausta on pelastanut elämässäni tosi monta asiaa. Sillä jos en liikkuisi, niin oh hell ne, tilanne olisi tosi paha. 

Ohjelmassa tulee Hellmanin mukaan näkymään myös romahduksia. Herkuttelutottumusten muuttaminen oli hänelle varsinkin kova pala. 

– Rakastan herkuttelua, se on ollut minulle aina se tapa palautua, niin nyt piti löytää uudet tavat siihen, koska herkuttelu ei ole oikea tapa siihen. Jos vedän viisi jäätelöä illalla ja nukahdan, niin se ei palauta minua yöllä. Se vaikuttaa tosi paljon yöuneen, enkä tiennyt sitä, ajattelin sen olevan vain jäätelö! Mutta se olikin paljon muuta. 

Hetkinen, viisi jäätelöä illassa?

– Tämmöisiäkin iltoja on ollut, kyllä. Älä kysy miten se on mahdollista, mutta se on. 

Jäätelöiltapalojen ja energiajuomien lisäksi Hellmanin päivän ruokavalioon kuului usein myös esimerkiksi pikaruokaa. Ruokailuja määritti ennen kaikkea epäsäännöllisyys. 

– Tämän sarjan myötä tajusin, että ruokailurytmi on kaiken a ja o. Rytmiä minulla ei ollut ennen missään muualla, kuin baarin tanssilattialla, mutta nyt löysin sitä muuallekin. 

Vaikeaa se tottumusten muuttaminen kuitenkin oli. 

– Kun Pippa sanoi jaksossa, että tässä on uusi rytmisi herkutteluun, saat herkutella vain tämän verran ja tähän tiettyyn aikaan, niin sanoin siihen, että "Pippa-rakas, en voi luvata tätä sinulle". Tämä on niin iso pyyntö, että nyt tässä muutetaan koko Joona Hellmanin elämä.

– Hän sanoi sen olleen ohjelman historian ensimmäinen kerta, kun joku sanoo, ettei tiedä, pystyykö tähän. 

Matkan varrella Hellman oivalsi itsestään lopulta monia uusia asioita. Yksi oli se, että hän on itsekin kykeneväinen tekemään ruokaa. 

– Olenkin ehkä ihan hyvä kokki, jos vain pistän itseni niihin tilanteisiin. Olen kuitenkin niin mukavuudenhaluinen ja mietin, että miksi pistäisin tämän kanan pannulle, kun voin sen tilata. 

Olet mitä syöt alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 18.4. klo 20. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraavan viikon jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat