Jooga on Pirkko Mannolan hyvän kunnon salaisuus

Pirkko Mannola on pitänyt kunnostaan huolta koko ikänsä. Spagaattiin taipuva parkettien kuningatar näytti tanssitaitonsa koko Suomen kansalle tänä keväänä, mutta mikä on naisen notkeuden salaisuus? Mannola paljastaa, että tanssin ohella hän harrasti hot joogaa aina kun ehti.

– Jooga on kulkenut elämässäni mukana aina 60-luvulta asti. Silloin se ei ollut vielä muodissa, Pirkko Mannola kertoo.

Hän lisää, että joogaharrastuksen lisäksi taipuisuus on myös synnynnäistä. Kaikki eivät ole yhtä notkeita, mutta Mannolalla on käynyt geenien suhteen hyvä tuuri.

– Pidän notkeuttani yllä venyttelemällä, hän ilmoittaa.

Näyttelijän ammatissa Mannola on liikkunut paljon ja myös tanssinut esimerkiksi vatsatanssia ja afroa, mutta paritansseja hän ei ollut harrastanut. Silti paritanssit luonnistuivat sulavaliikkeiseltä naiselta oikein hienosti. Hän toteaa toimineensa tavallaan esimerkkinä yli 70-vuotiaille.

– Olen saanut senioreilta valtavasti tukea ja kannustusta ohjelman aikana, Mannola kiittelee.

Åke mielessä pitkin päivää

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaan osallistumisen myötä Mannola on hyvässä fyysisessä kunnossa. Vyötärölinja on tullut takaisin, ja naisen rungosta on kadonnut viisi kiloa. Tulos ei ole ihme, sillä kaikkiaan tanssitunteja kertyi viikoittain 20.

Miehensä Åke Lindmanin menettänyt Mannola vietti "sumussa" tanssiohjelman alkuvaiheet, mutta pikkuhiljaa psyykkinenkin kunto alkoi kohentua.

– Tanssi on vienyt ajatukset muualle. Silti mielessä pyörii pitkin päivää asioita Åkesta ja meidän yhteisistä hetkistä.

Tanssi on ollut Mannolan mukaan hänelle kuin terapiaa. Siksi sisukas nainen suosittelee muitakin samanlaiseen tilanteeseen joutuvia suremaan omalla tavallaan.

– Mukaan lähteminen oli oikea ratkaisu, Mannola analysoi.

"Älä mieti ikääsi"

Jotta kunto pysyisi hyvänä mahdollisimman pitkään, Mannola kannustaa suomalaisia harrastamaan liikuntaa kaikissa muodoissa. Kunnossa kaiken ikää -projektissa hääräillyt puuhanainen kiersi viime vuonna ympäri Suomea laulattamassa ikäihmisiä.

– Turneellamme oli 30 etappia. Jumppautettiin ja laulatettiin senioreita. Ne olivat sellaisia iloisia hetkiä.

Myös projektin aikana syntynyt jumppavideo on ollut Mannolan mukaan kovin suosittu. Suomi-filmin musiikin tahdissa tehdyn videon avulla päivittäinen liikuntasuoritus tulee tehtyä huomaamatta. Mannola aikoo jatkaa projektissa heti kun hän ehtii.

– Kokonaisvaltainen positiivinen asenne on tärkeä. Pitäisi tehdä semmoista, mistä tykkää. Ikää ei pitäisi katsoa sillä tavalla, että olen liian vanha tekemään jotain, hän kannustaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja