Jonne Virtaselta pahantuulinen vuodatus – sitten alkoi puhelin piipata: "Viesti jostain ihme numerosta"

Haastattelu: Hokki - TUTO Hockey, Jonne Virtanen( TUTO Hockey) 4:10
Jonne Virtanen kertoi saaneensa viestejä perjantaisten puheidensa jälkeen: "Ei mulle kannata lähettää"

TUTO-päävalmentaja, entinen SM-liigajyrä Jonne Virtanen päästeli viikonloppuna tyylilleen uskollista suoraa puhetta joukkueensa kahden Mestis-ottelun jälkeen. Virtanen kertoi lauantaina saaneensa palautetta edellisen päivän lausunnoistaan. 

Virtasen luotsaama TUTO kärsi perjantaina Hermekselle 2–5-tappion Kokkolassa. Päävalmentaja antoi painavaa palautetta heikon esityksen jälkeen. 

– Osa porukasta tuntuu odottelevan jotain kevätaurinkoja. Mä en jaksa odotella. Voi olla, että odottelevat sitten jossain muualla kuin tässä meidän jengissä. Tulosta ollaan saatu, mutta ollaan pelattu pidempään huonosti, Virtanen paalutti perjantaina. 

Juttu jatkuu videoupotuksen jälkeen. 

Haastattelu: Hermes - TUTO Hockey, Jonne Virtanen( TUTO Hockey) 2:41
Virtanen paahtoi suoraa puhetta perjantaina: "Käsilaukkuja sais ostaa jätkille"

Virtanen nosti kierroksia ja kritisoi pelaajiaan virkamiesmäisestä tekemisestä.

– Olen paljon puhunut, että me ennen minää, ei ole paljon näkynyt. Niin kuin sanoin viime pelinkin jälkeen, vaikka voitettiin, niin tällaista virkamieskiekkoa. Käsilaukkuja sais ostaa jätkille aika monelle tuohon, Virtanen paahtoi. 

Kun MTV Katsomon lähetyksen lopuksi Virtaselta kysyttiin, että miten hän lähtee herättelemään joukkuetta lauantain Hokki-vieraspeliin, oli TUTO-käskijällä kuitti valmiina. 

– Turpaan tekisi mieli jotain vetää, mutta niin ei saa nykyään enää tehdä. Katsotaan, että kuka pelaakin edes, turhautunut Virtanen sivalsi. 

"Ei mulle kannata lähettää"

Lauantaina TUTOn iltapuhde oli tuloksen kannalta toinen. Joukkue riisti vieraspisteet Kajaanista 3–2-voitolla. Virtanen paljasti ottelun jälkeen saaneensa kansalaispalautetta Hermes-tappion jälkeen antamistaan lausunnoista. 

– Tätä nykymeininkiä aina ihmettelen välillä. Mullekin tuli eilen viesti jostain ihme numerosta ja messengeriin muutama, että täällä pelaajia heitellään bussin alle ja sanotaan jotain käsilaukuista. Ei mulle kannata lähettää, kun ei mua oikeastaan kiinnosta hemmettiäkään. 

– Mulle on lyöty tavoitteet pomoilta, että halutaan olla Mestiksen kärkiseura ja kehittää pelaajia. Kyllä siihen kehittämiseen kuuluu, että ollaan rehellisiä, Virtanen perusteli sanomisiaan päivää myöhemmin. 

Virtasen lauantainen puheenvuoro katsottavissa pääkuvan videolta!

TUTOssa ensimmäistä kauttaan Mestis-tasolla valmentava Virtanen on saanut joukkueen kelvolliseen lentoon. Turkulaisjoukkue on sarjassa kolmantena. Edellä IPK ja Ketterä ovat kiskaisseet isomman kaulan. 

– Jos jollekin tulee välillä paha mieli, kyllä, tästähän maksetaan rahaa, eihän tässä kaikilla koko ajan hyvä mieli. Meillä on ollut tosi hyvä pöhinä joukkueessa. Kyllä tässä rehellinen pitää olla. Me kysytään joka pelaajalta, että mikä on sun tavoite. Jollain on Liiga-tavoite, sitten pitää vaatia niin, että se peli ja tekeminen on sellaista, että sinne Liigaan voi päästä. 

Virtasen mukaan joukkue on ottanut päävalmentajan tyylin hyvin vastaan. 

– Jollain on tavoite, että haluaa olla tässä joukkueessa. Meillä on hyviä pelaajia paljon, sitten täytyy tehdä tietyt hommat sillä tavalla, että pystyy olemaan. Jos ei tee, en mä voi silitellä ja taputella, että "voi, voi". Se on meidän tyyli. Jos se ei jollekin kelpaa, niin ei täällä ole pakko kenenkään olla. Meidän pelaajat on ainakin mun mielestä olleet tyytyväisiä tähän meininkiin. 

TUTOn pelit jatkuvat keskiviikkona kotiottelulla FPS:ää vastaan. Ottelua, kuten kaikkia muitakin Mestis-kamppailuja voi seurata MTV Katsomosta. 

Lue myös:

    Uusimmat